iPhone’lar tarihe mi karışacak? Apple yine heyecanlandırdı. Şirket akıllı gözlük patenti için harekete geçti

Apple, yeni bir patent başvurusu yaparak akıllı gözlüklerle ilgili spekülasyonları yeniden gündeme taşıdı. Bu gözlüklerin, iPhone’un yerini almayı amaçladığı ileri sürülüyor.

Google Haberlere Abone ol
iPhone’lar tarihe mi karışacak? Apple yine heyecanlandırdı. Şirket akıllı gözlük patenti için harekete geçti

Apple, akıllı gözlüklerle ilgili şaşırtan bir patent başvurusu yaptı, tabi bu durum da haliyle yeni bir akıllı gözlük söylentilerini yeniden alevlendirdi. Apple’ın bu gözlüklerle iPhone’un yerini almayı hedeflediği söyleniyor. 

shiftdelete.net'teki habere göre Apple’ın aldığı bu yeni patent, akıllı gözlük çerçeve ve kollarının katlanabilir bir mekanizmayla donatılacağını gösteriyor. Yeni Apple akıllı gözlük patent başvurusu, “Dual-Axis Hinge Mechanism” (Çift Eksenli Menteşe Mekanizması) olarak adlandırılmış. Bu mekanizma sayesinde akıllı gözlük kolları katlanabiliyor, açılabiliyor ve elektronik bileşenler düzgün bir şekilde çerçeve içine yerleştirilebiliyor.

Apple Glass (akıllı gözlük), iPhone’un sunduğu birçok uygulama ve özelliğe erişim sağlamayı planlıyor. Yani, gözlüklerinizi taktığınızda cebinizde bir iPhone taşıyor gibi olacaksınız, ama elbette çok daha hafif ve pratik. Apple yeni patent aldığı bu akıllı gözlük ile iPhone’un yerini almayı hedefliyor deniliyor. İnanması zor tabi ama, bir o kadar da merak uyandırıyor.

 

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin