iPhone Google Haritalar uygulamasına müthiş güncelleme. Yeni tasarıma geçildi. İşte son hali

Google’ın iphone’da sunduğu Haritalar uygulaması yeni tasarıma kavuştu. Daha az karmaşık olan bu tasarımın ilk görüntüleri ortaya çıktı. İşte güncellenen Google Haritalar’a gelen yeni özellik ve değişiklikler.

Google Haberlere Abone ol
iPhone Google Haritalar uygulamasına müthiş güncelleme. Yeni tasarıma geçildi. İşte son hali

Apple, iPhone’larda uzun yıllardır Apple Haritalar uygulamasına sunuyor. Genel anlamda başarılı olan bu uygulama kullanıcılar tarafından da epey seviliyor. Ancak diğer yandan Google’ın çabasını da göz ardı etmemek gerek.

Android ve iOS cihazlarda çalışan Google Haritalar uygulaması, yıllar içerisinde bambaşka bir boyuta ulaştı. Öyle ki çok sayıda iPhone kullanıcılarının bile Google Haritalar’ı kullanmak için elinde birçok sebep var. En basit örneği Türkiye için gelen radar bildirme özelliğini bile söyleyebiliriz. Şimdi ise Google Haritalar iPhone için bir kez daha elden geçirildi. Bu kez tasarım daha basit, kullanışlı hale geldi.

GOOGLE HARİTALAR IPHONE UYGULAMASI GÜNCELLENDİ

9to5google.com kaynağı, Google Haritalar için yapılan güncellemeyi ilk fark edenlerden biri. Kaynak tarafından paylaşılan ekran görüntüsünden de anlaşıldığı üzere artık daha sadeleştirilmiş bir tasarım bizleri karşılıyor.

Daha önceki Haritalar uygulamasının alt çubuğunda beş seçenek yer alırken, güncelleme sonrası bu kısım üçe düşürüldü. Keşfet, Git, Kaydedildi, Katkıda Bulun ve Güncellemeler seçenekleri yerini; Keşfet, Siz ve Katkıda Bulun’a bıraktı.

iPhone Google Haritalar uygulamasına müthiş güncelleme. Yeni tasarıma geçildi. İşte son hali

Google, Kaydedilenler ve Güncellemeler sekmelerinden bazısını Siz sekmesinde topladı. Yani artık Siz seçeneğine dokunduğunuzda Google’dan gelen bildirimlere ve mesajlara ek olarak yer imlerine eklediğin tüm gezileri görebilirsiniz.

iPhone için gelen tüm bu Google Haritalar yeniliklerine, 6.129.1 iOS sürümüne yükselterek geçiş yapabilirsiniz.

GOOGLE HARİTA TASARIMI YAKIN ZAMANDA BİR KEZ DAHA DEĞİŞTİ

Google, iPhone’daki Harita uygulamasının tasarımına sık sık müdahale ediyor. Teknoloji devi temmuz ayı sonunda kapsamlı bir güncelleme yaptı ve yepyeni tasarımı iPhone’lara sundu. Şimdi ise alt çubuk da elden geçirilirken, uygulama daha kullanıcı hale geldi diyebiliriz.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin