iPhone 16 geliyor! Apple resmen açıkladı, tarih belli oldu

Merakla beklenen iPhone 16 serisinin tanıtım tarihi resmen açıklandı. Apple, eylül ayı yaklaşırken resmi lansman tarihini duyurdu. İşte iPhone 16 modellerinin tanıtılacağı tarih!

Google Haberlere Abone ol
iPhone 16 geliyor! Apple resmen açıkladı, tarih belli oldu

Uzun zamandır sızıntı ve spekülasyonlarla gündeme gelen iPhone 16 için beklenen haber nihayet geldi. Daha önce 10 Eylül'de tanıtılacağı öne sürülen iPhone 16 serisinin tanıtım tarihi resmen açıklandı.

Techrunch.com'un haberine göre merakla beklenen dört yeni iPhone 16 modeli, 9 Eylül Pazartesi günü gerçekleşecek etkinlikte tanıtılacak. Türkiye saati ile akşam 20:00'da gerçekleşecek. Bu etkinlikte iPhone 16, iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max modelleri tanıtılacak. Ayrıca yeni AirPods ve Apple Watch modellerinin de bu etkinlikte resmiyet kazanması bekleniyor.

IPHONE 16, 9 EYLÜL'DE TANITILACAK

Resmi duyuruya göre Apple'ın iPhone 16'yı tanıtacağı etkinliği Apple Park'taki Steve Jobs Tiyatrosu'nda resmiyet kazanacak. Apple'ın yeni etkinliğinin sloganı ise  "It's Glowtime" oldu.

Etkinlikte tam olarak hangi ürünlerin tanıtılacağı her zamanki gibi yine açıklanmadı. Ancak eylül ayında gerçekleştirilen etkinliklerde genelde yeni iPhone'lar,  Apple Watch ve AirPods gibi ürünler tanıtılıyor.

iPhone 16 geliyor! Apple resmen açıkladı, tarih belli oldu

iPhone 16 serisi, bir önceki modelden çok da farklı olmayan tasarımıyla gelecek. Ancak Apple teknik anlamda pek çok yeniliğe yer verecek. Apple Intelligence yapay zeka özelliklerinin yanı sıra, yeni bir kamera butonu ve yepyeni özellikler iPhone 16 serisiyle karşımıza çıkacak.

Söz konusu etkinlikte Apple Watch Series 10'un da sahne alması bekleniyor. Gelişmiş işlemci ve yeni ekran özellikleriyle gözler bir yandan da Series 10'da olacak. 

IOS 18'İN RESMİ SÜRÜMÜ YAYINLANACAK

Her yıl olduğu gibi yeni iPhone'ların tanıtılmasının ardından beta testleri devam eden yeni iOS işletim sistemi de resmi olarak yayınlanacak. Birkaç aydır test edilen iOS 18, resmi olarak etkinlikten hemen sonra yayınlanacak. Ayrıca iPadOS, watchOS ve macOS'in de yeni güncellemeleri bu etkinlik sonrasına kullanıcılara sunulacak.

 

Etiketler Apple iPhone
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin