İHA’larda yeni dönem! Türk savunma sanayiinde hidrojen dopingi, milli proje ile gücüne güç katacak

Türk savunma sanayiinde yerlileştirme çalışmaları hızla devam ederken, İHA’lar milli hidrojen ile gücüne güç katacak. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı koordinesinde yoğunlaşılan projeler hidrojen teknolojileriyle sürdürülecek.

Google Haberlere Abone ol
İHA’larda yeni dönem! Türk savunma sanayiinde hidrojen dopingi, milli proje ile gücüne güç katacak

Türkiye’nin savunma sanayii alanında attığı adımlar, başarılarıyla adını dünyaya duyurmayı başardı. Yerli İHA’ların son birkaç yılda ortaya koyduğu başarılar göz doldururken, Milli Teknoloji Hamlesi kapsamında yerlileştirme çalışmaları da hız kazandı. Ancak bu projeler sadece bunlarla sınırlı kalmayacak.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı koordinesinde yoğunlaşılan projeler ile, İHA’lardan uzay sistemlerine kadar hidrojen teknolojisi hayata geçirilecek. 

HİDROJEN TEKNOLOJİSİ İHA VE UZAY SİSTEMLERİNDE KULLANILACAK

Muharebe esnasında güvenlik kabiliyetlerini artırması öngörülen projelerle hidrojenin depolanmasından yanma ve yakıt hücresi teknolojilerinin geliştirilmesine kadar çeşitli yetkinlikler kazanılması hedefleniyor.

Bu teknolojinin  kara, hava, deniz araçlarında, uzay platformlarında, insansız ve akıllı sistemlerde, motor ve güç aktarma sistemlerinde ve stratejik sistemlerde kullanılması amaçlanıyor. 

İHA’larda yeni dönem! Türk savunma sanayiinde hidrojen dopingi, milli proje ile gücüne güç katacak

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı, hidrojen teknolojisinin savunma sanayii alanında kullanımına yönelik 1. AR-GE Paneli gerçekleştirdi. Panelde alınan karar doğrultusunda "Savunma Sanayii Uygulamaları İçin Hidrojen Teknolojilerinin Geliştirilmesi Savunma Sanayii AR-GE Geniş Alan (Hidrojen SAGA) Çağrısı"na çıkıldı. Çağrı kapsamında hidrojen projelerine yönelik başvurular 13 Eylül'e kadar yapılabilecek. Öte yandan söz konusu projelerde  yerli sanayi kuruluşlarının ve üniversitelerin işbirliği yapması bekleniyor.

Hidrojen projelerine yönelik başvurular ise 13 Eylül 2024 tarihinde son bulacak. Yerli sanayi kuruluşlarının ve üniversitelerin iş birliği içinde olacağı projede, Son yıllarda Milli Teknoloji Hamlesi ve Milli Uzay Programı gibi stratejik hedefler belirleyen ve bu doğrultuda adımlar atan Türkiye'nin hidrojen teknolojileriyle savunma sanayisinde de gücünü artırması hedefleniyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin