Hedef 100 bin! Xiaomi’nin elektrikli otomobili SU7 peynir ekmek gibi satıyor: İşte temmuz ayı bilançosu

Elektrikli otomobil pazarını domine eden Xiaomi, firmanın ilk aracı olan SU7 ile harikalar yaratıyor. Hedeflerinde adım adım ilerleyen Çinli dev, temmuz ayında kaç adet SU7 satıldığını açıkladı. 

Google Haberlere Abone ol
Hedef 100 bin! Xiaomi’nin elektrikli otomobili SU7 peynir ekmek gibi satıyor: İşte temmuz ayı bilançosu

Teknoloji sektörünün her bir alanında adından söz ettiren Xiaomi, akıllı telefon, tablet, bilgisayar ve giyilebilir ürünlerinin ardınan markanın ilk elektrikli otomobiliyle yeni bir sayfa açtı. Uzun süredir beklenen Xiaomi SU7, harika özellikleri ve oldukça makul fiyatıyla geçtiğimiz aylarda piyasaya çıktı.

Satışları Çin’de hız kesmeden devam eden SU7, önümüzdeki dönemlerde Avrupa’ya da açılacak. Ağustos ayına girerken Çinli teknoloji devi, Xiaomi Auto hesabından yaptığı paylaşımla temmuz ayında kaç SU7 sattığını açıkladı.

SU7 TEMMUZ AYINDA DA REKOR KIRDI

Xiaomi Auto tarafından yapılan duyuruya göre SU7, temmuz ayında toplam 10.000 adet satmayı başardı. Çinli firma hedeflerini her ay başarıyla tuttururken, ağustos ayında da yine 10.000 adet satış gerçekleşmesini bekliyor. Öte yandan yıl sonuna kadar bu rakamın 100 bine ulaşması da şirketin hedefleri arasında.

Xiaomi CEO’su Lei Jun, geçtiğimiz ayki konuşmasında 100.000 adetlik yıllık teslimat hedefinin Kasım ayında planlanandan önce tamamlanmasının beklendiğini ifade etmişti. Hedeflerine adım adım ilerleyen firma, otomobilin üretim kapasitesini de artırdı. Ayrıca temmuz ayında yapılan bir duyuruda SU7 serisi teslimatının daha da hızlandırılacağı, kilit siparişinin teslimat döngüsünü 5 haftaya kadar kısaltmasının beklendiği belirtilmişti.

Xiaomi SU7, C sınıfı yüksek performanslı, ekolojik teknolojiye sahip bir sedan olarak konumlanıyor. Endüstriyel tasarım açısından yeni otomobilin far tasarımı doğadan ilham alıyor, su damlacıklarının pürüzsüz güzelliğini gösteren ışıklar resmi olarak “su damlası farlar” olarak adlandırılıyor.

Teknik özellik açısından SU7, toplam 495kW maksimum güce, toplam 838Nm maksimum torka, 2,78 saniyede saatte 100 kilometre hızlanma süresine ve 265 km maksimum hıza sahip çift motorlu dört tekerlekten çekiş sistemi kullanıyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin