Google yalnızlığa da el attı: Kendi kopyanızla sohbet imkanı

Google, yine şaşırtan bir yapay zeka projesiyle gündemde. Şirket, ünlülerle, YouTube yıldızlarıyla ve hatta kendi kopyanızla sohbet edebileceğiniz yeni bir yapay zeka deneyi üzerinde çalışıyor. Bu yenilik, yalnızlığa çare olmayı hedefliyor.

Google Haberlere Abone ol
Google yalnızlığa da el attı: Kendi kopyanızla sohbet imkanı
Pexels

Google yine bizi şaşırtan bir yapay zeka projesiyle karşımızda. Google bu kez ünlülerle, YouTube yıldızlarıyla ve hatta kendi kopyanızla sohbet edebileceğiniz yeni bir yapay zeka deneyi üzerinde çalışıyor.

shifdelete.net'teki habere göre Google, The Information’a göre, yeni bir yapay zeka projesi üzerinde çalışıyor ve bu proje sayesinde ünlüler, YouTuber’lar veya kendi oluşturduğunuz kurgusal kopya karakterlerle (kendiniz dahil) sohbet edebileceksiniz. Yani, bir akrabanızın kopyasıyla sohbet ederken gerçekten onunla konuşuyormuş gibi hissedeceksiniz.

Peki yapay zeka bizim kopyamızı nasıl oluşturacak? Google, kullanıcıların kopyalarını oluşturabilmek için kişiliklerini ve görünümlerini tanımlamalarını isteyecek. Yani, kopyanızla ne kadar dertleşirseniz o kadar bilgi sahibi olacak. Ne kadar fotoğraf verirseniz size o kadar çok benzeyecek. Ama, bu kadar bilgi yükleyince de, bu bilgilerin Google tarafından işleneceğini bilmek de bir o kadar ürpertici. Bir gün kopyanıza anlattığınız bir derdinizi çözmek için Google size bir reklam gösterirse şaşırmayın.

 

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Etiketler google yalnızlık
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin