Gizli gizli ekran kaydına alıyordu: Microsoft’un tartışmalı özelliği Windows 11’e geliyor

Microsoft’un çok eleştirilen yapay zeka özelliklerinden Recall AI, ekim ayında Windows 11 bilgisayarlara geliyor. Geçtiğimiz aylarda tanıtılan özellik, kullanıcı işlemlerini gizli olarak ekran kaydına almasıyla eleştirilmişti.

Google Haberlere Abone ol
Gizli gizli ekran kaydına alıyordu: Microsoft’un tartışmalı özelliği Windows 11’e geliyor

Yapay zekaya yönelik girişimlerinde hız kazanan Microsoft, halihazırda Windows işletim sisteminde Copilot ile ayrıcalıklı özellikler sunuyor. Tıpkı diğer şirketler gibi rekabette geride kalmak istemeyen yazılım devi, ekim ayında tartışmalı özelliğini Windows 11 kullanıcılarına sunmaya başlayacak.

CNBC’nin haberine göre çarşamba günü açıklamada bulunan Microsoft, Recall yapay zeka arama özelliğini Windows 11 test kullanıcılarından başlayarak devreye alacak.

GİZLİLİK SORUNUYLA GÜNDEME GELMİŞTİ

Söz konusu özelliğin geçmişi aslında birkaç ay öncesine dayanıyor. Tanıtıldığında müthiş bir özellikmiş gibi lanse edilse de Recall AI, kullanıcıların daha önce giriş yaptığı işlemleri gizlice ekran kaydına alıyor. Özelliğin olayı da aslında bu. Kullanıcıların daha önce nerelere girdiğini hatırlatmada önemli rol oynayan Recall AI, güvenlik ve gizlilik sorunlarını da beraberinde getirdi.

Pek çok siber güvenlik uzmanı, Microsoft’un bu özelliğinin kişisel bilgileri riske attığını, saldırganlara adeta yol gösterdiğini öne sürdü.

Gizli gizli ekran kaydına alıyordu: Microsoft’un tartışmalı özelliği Windows 11’e geliyor

Windows’un görüntüleri otomatik olarak yakalayarak daha önce gördüğü bilgileri aramasına imkan sunan bu özellik, ekim ayında test kullanıcılarından başlayarak devreye alınacak.

Öte yandan Microsoft, şirketin Copilot+ PC'ler olarak adlandırdığı Recall özelliği için sistem gereksinimlerini karşılayan Windows bilgisayarlar için daha geniş bir sürümün zamanlamasını belirtmedi. Teknoloji devi, Mayıs ayındaki bir etkinlikte cihaz üreticilerinin yapay zeka iş yüklerini çalıştırabilen bu yeni Windows PC sınıfını tanıtmış ve Recall'ın bu bilgisayarlarda çalıştığını göstermişti. Ancak bu özelliğin diğer bilgisayarlar için desteğe kavuşup kavuşmayacağı bilinmiyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin