Geri sayım başladı. iPhone 16 ne zaman çıkacak? iPhone 16 özellikleri neler olacak? A'dan Z'ye her şey!

Her yıl eylül ayında tanıtılan yeni iPhone’lar, 2024’te ürün gamını iPhone 16 serisi ile genişletecek. Apple Intelligence başta olmak üzere yeni iPhone'larda dikakt çeken özellikler yer alacak. Ayrıca tasarım, kamera ve birçok kısımda önemli revizeler olacak. Peki iPhone 16 serisi ne zaman çıkacak? iPhone 16 özellikleri neler olacak? İşte şu ana kadar kesin gözüyle bakılan kilit bilgiler!

Google Haberlere Abone ol
Geri sayım başladı. iPhone 16 ne zaman çıkacak? iPhone 16 özellikleri neler olacak? A'dan Z'ye her şey!

Teknoloji dünyası her yılın eylül ayında oldukça hareketli geçiyor. Bunun sebebi ise Apple’ın yeni ürünlerinin tanıtılması. Tarihler her eylül ayını gösterdiğinde teknoloji devi yeni iPhone’ları ile karşımıza çıkıyor. Şüphesiz kullanıcılar gibi diğer rakip akıllı telefon markaları da bu etkinliği dört gözle bekliyor. Zira çoğu marka Apple’ın yeni iPhone’larına göre telefonlar geliştirip piyasaya sürüyor.

Bu eylül ayı da dev bir etkinliğe şahitlik yapacak. Uzun süredir beklenen iPhone 16 serisi, önümüzdeki ay gerçekleşecek etkinlikte resmiyet kazanacak. Meraklı bekleyiş devam ederken, iPhone 16 ailesinin pek çok özelliği ve tasarım detayları belli oldu. Peki iPhone 16 ne zaman çıkacak, yeni iPhone’lar hangi özelliklere sahip olacak? İşte tanıtım öncesi bilmeniz gerekenler…

IPHONE 16 NE ZAMAN TANITILACAK?

Yakın zamanda ortaya çıkan bir sızıntıda Apple’ın etkinlik davetiyesi paylaşıldı. Buna göre yeni iPhone 16’ların 10 Eylül 2024’te TSİ 20:00’da tanıtılması bekleniyor.

Geri sayım başladı. iPhone 16 ne zaman çıkacak? iPhone 16 özellikleri neler olacak? A'dan Z'ye her şey!

IPHONE 16 ÖZELLİKLERİ NELER OLACAK?

Merak edilen bir diğer konu ise özellikler. Apple’ın genelde yeni iPhone’ların çok fazla değişiklik yapmaması, son birkaç yılın en tartışılan konularından. Fakat yapay zekâ Apple Intelligence’in duyurulması ile birlikte teknoloji devinin artık bu alanda ciddi adımlar attığını söylemek mümkün.

iPhone 16 serisi, tasarım tarafında devasa bir değişiklikle gelmeyecek. Geleneksel tasarımlar bu yıl da devam ederken, teknik tarafta birçok yenilik görülecek. Bunlardan biri Apple Intelligence. Yeni yapay zekâ özellikleri sayesinde iPhone 16 kullanıcıları yepyeni, birbirinden harika özelliklere sahip olacak. Siri daha akıllı, pek çok uygulama ise daha kullanışlı bir hal alacak. Öyle ki iOS 18 güncellemesiyle çıkış yapacak olan iPhone 16 serisi için en heyecanlandıran kısım da bu olabilir.

EKRAN

Geri sayım başladı. iPhone 16 ne zaman çıkacak? iPhone 16 özellikleri neler olacak? A'dan Z'ye her şey! - Resim : 2

iPhone 16 6,1 inç, iPhone 16 Plus 6,7 inç, iPhone 16 Pro 6,3 inç ve iPhone 16 Pro Max 6,9 inç ekranlarla gelecek. iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max modelleri 120Hz yenileme hızına sahip ekran panelleri ile donatılacak. Diğer modellerin ise 60Hz yenileme hızını desteklemesi bekleniyor. Ancak Apple’ın artık standart modelleri 60’dan 90Hz’e çıkarmaması, en çok eleştirilen konulardan biri olacaktır. Zira günümüzde artık telefonların çoğu 90Hz ve üstü ekran teknolojileri ile donatılıyor.

İŞLEMCİ

Dört yeni iPhone 16 modeli için A18 işlemciler kullanacak. Pro modellerin işlemcisi ise A18 Pro olacak. Yani diğer standart iPhone 16’lara kıyasla daha iyi performans sunacak. Ayrıca Apple’ın yeni iPhone’ların termal iyileştirmelere yer vereceği de iddialar arasında. Macrumors.com’un derlediği bir haberde iPhone 16’ların aşırı ısınmasını önleyecek bir termal çözüm bulunacak. RAM kapasitesi açısından ise iPhone 16’lar, iPhone 16 modellerindeki 6 GB RAM’den 8 GB’a, yükselecek.

TASARIM

Geri sayım başladı. iPhone 16 ne zaman çıkacak? iPhone 16 özellikleri neler olacak? A'dan Z'ye her şey! - Resim : 3

iPhone 16’nın standart olan modellerinin tasarımı yukarıdaki görüntüdeki gibi olacak. Apple giriş seviyesi modellerin tasarımında değişiklik yapacak ve yeniden dikey kamera tasarıma dönecek. Ancak Pro modeller, iPhone 15 Pro modellerindeki tasarımı devam ettirecek.

YENİ DEKLANŞÖR TUŞU

Geri sayım başladı. iPhone 16 ne zaman çıkacak? iPhone 16 özellikleri neler olacak? A'dan Z'ye her şey! - Resim : 4

iPhone 15 Pro modellerinde Eylem Düğmesi’ne yer veren teknoloji devi, iPhone 16 Pro modellerinin her ikisinde kamerayı daha kolay kullanabilmek için bağımsız bir deklanşör tuşuna yer verecek. Bu buton ile fotoğrafları odaklamaktan, yakınlaştırıp uzaklaştırmaya kadar pek çok işlemi yapabileceksiniz.

IPHONE 16 KAMERA ÖZELLİKLERİ

Geri sayım başladı. iPhone 16 ne zaman çıkacak? iPhone 16 özellikleri neler olacak? A'dan Z'ye her şey! - Resim : 5

Merak edilen bir diğer konu ise kameralar. iPhone 16 serisinin kamera yetenekleri her yıl olduğu gibi bu yıl da geliştirilmiş olarak gelecek. Techrunch.com’un derlediği habere göre iPhone 16 Pro modelleri 48 Megapiksel sensörlü, daha düşük ışıkta bile iyi görüntüler sağlayan Ultra Geniş Açılı kamera ile donatılacak. Üstelik bu kameranın ana kamera gibi işlev görmesi de bekleniyor. Standart iPhone 16 modellerinin ise 12 Megapiksel çözünürlükte kameralara sahip olması söylentiler arasında.

PİL ÖMRÜ

Şu ana kadar ortaya çıkan raporlara göre iPhone 16 pil kapasitelerinin şöyle olması bekleniyor:

-iPhone 16: 3.561 mAh
- iPhone 16 Plus: 4.383 mAh
-iPhone 16 Pro: 3.274 mAh
-iPhone 16 Pro Max: 4.676 mAh

Yukarıdaki özelliklere ek olarak iPhone 16 serisinin Wi-Fi 7 teknolojisi ile gelmesi de bekleniyor. Apple teknik anlamda pek çok değişiklik yapsa da, tasarım anlamında kullanıcıların beklentisi yine karşılanmayacaktır diye tahmin ediyoruz.

Kaynak: Techrunch
Kaynak 2: Macrumors
Derleme: Medyatava.com

Etiketler iPhone Apple
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin