e-Devlet kullananlar dikkat! Yepyeni bir özellik daha geldi. Kaza tespit tutanağı sorgulamak mümkün olacak

e-Devlet Kapısı, yeni özellikler ekleyerek hizmet yelpazesini genişletmeye devam ediyor. Araç sahiplerini sevindirecek bu yenilik sayesinde, artık e-Devlet Kapısı üzerinden kaza tespit tutanağı sorgulaması yapılabilecek.

Google Haberlere Abone ol
e-Devlet kullananlar dikkat! Yepyeni bir özellik daha geldi. Kaza tespit tutanağı sorgulamak mümkün olacak

e-Devlet Kapısı her geçen gün yeni özellikler kazanmaya devam ediyor. Eklenen yeni bir hizmet araç sahiplerini sevindirecek. Artık e-Devlet Kapısı üzerinden kaza tespit tutanağı sorgulamak mümkün olacak.

shiftdelete.net'teki habere göre e-Devlet’e eklenen yeni hizmet sayesinde kaza tutanaklarını doldurmak ve sigorta şirketleriyle iletişime geçmek artık mümkün. Yeni “Kaza Tutanağı Düzenleme” hizmeti ile sürücüler, kazalarını kolayca bildirebiliyor. Bu hem trafikte zaman kazandıracak hem de kağıt/kalem masrafından kurtaracak.

e-Devlet Kapısı üzerinden kaza tespit tutanağı oluşturmak için arama kutusuna “Kaza Tutanağı Düzenleme” yazmanız gerekiyor. Ardından hizmet sayfasında kazanın tarihi, yeri, katılan araçlar ve diğer detayları girmelisiniz. Girilen bilgiler kontrol edildikten sonra tutanağı kaydetmek mümkün.

Hizmetin en önemli avantajı, tutanak bilgilerinin doğrudan Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’ne (SBM) aktarılması oldu. Böylece sigorta şirketleri kazanın meydana geldiğinden anında haberdar olacak. Hasar tespitine ve tazminat ödeme süreçlerine de hızla başlayabilecek.
 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Etiketler e devlet kaza tutanak
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin