Discord erişim engeli son durum (15 Ekim 2024)! Discord açılacak mı? Discord yasağı ne zaman bitecek?

BTK (Bilgi Teknoloji Kurumu), 9 Ekim 2024 Perşembe günü Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla Discord'a erişim engeli getirildiğini duyurdu. Anlık mesajlaşma uygulaması Discord'a getirilen yasağa ilişkin Adalet Bakanı Yılmaz Tunç sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Bakan Tunç, "çocukların cinsel istismarı ve müstehcenlik” suçlarının işlendiğine dair yeterli şüphenin bulunması nedeniyle Discord'a erişim engeli getirildiğini duyurdu. Peki, Discord açılacak mı? Discord yasağı ne zaman bitecek

Google Haberlere Abone ol
Discord erişim engeli son durum (15 Ekim 2024)! Discord açılacak mı? Discord yasağı ne zaman bitecek?

Discord erişim engeli son durum, 15 Ekim 2024 tarihinde de kullanıcılar tarafından sorgulanıyor. Son zamanlarda özellikle kız çocuklarına yönelik tehdit, şantaj ve pedofili iddiaları ile gündeme gelen Discord, Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla kapatıldı. BTK (Bilgi Teknoloji Kurumu) tarafından duyurulan erişim engelinden sonra, yüz binlerce kullanıcısı olan Discord'un ne zaman açılacağı ya da açılıp açılmayacağı merak konusu oldu. Bakan Tunç yaptığı paylaşımda, “çocukların cinsel istismarı ve müstehcenlik” suçlarının işlendiğine dair yeterli şüphenin bulunması nedeniyle tüm yayınlarının içerikten çıkartılarak belirtilen URL adreslerine Türkiye’den erişimin engellenmesi kararı verilmiştir." dedi. Peki, Discord açılacak mı? 

DİSCORD ERİŞİM ENGELİ SON DURUM (15 EKİM 2024)

Discord'a 9 Ekim Salı saat 01.00 itibarıyla erişim engeli getirildi. BTK, Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla Discord'a erişim engeli getirildiğini duyurdu.

Discord erişim engeli son durum (15 Ekim 2024)! Discord açılacak mı? Discord yasağı ne zaman bitecek?

Bakan Tunç, getirilen yasağa ilişkin şu paylaşımı yaptı:

"Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talebi üzerine Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği’nce Discord isimli sosyal medya platformuna 5651 Sayılı ‘İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun’un 8/1 maddesinde yer alan “çocukların cinsel istismarı ve müstehcenlik” suçlarının işlendiğine dair yeterli şüphenin bulunması nedeniyle tüm yayınlarının içerikten çıkartılarak belirtilen URL adreslerine Türkiye’den erişimin engellenmesi kararı verilmiştir."

Discord henüz açılmadı. 15 Ekim 2024 tarihi itibariyle Discord'a erişim engeli sürüyor.

DİSCORD AÇILACAK MI, YASAK NE ZAMAN BİTECEK?

Discord'a getirilen erişim engelinin kalkıp kalkmayacağı veya ne zaman kalkacağı konusunda henüz resmi bir açıklama yapılmadı. 

2 Ağustos 2024 tarihinde ise Instagram'a erişim engeli getirilmiş ve söz konusu uygulamaya getirilen erişim yasağı 10 Ağustos'ta kaldırılmıştı.

Discord'da da benzer bir süreç yaşanması bekleniyor.

Sosyal medya kullanıcıları şimdiden X'te Discord'un açılmasını istediklerini bildiren paylaşımlar yapmaya başladı.

ULAŞTIRMA BAKANINDAN AÇIKLAMA

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Discord ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Sosyal medyayı toplum olarak seviyoruz. Ülkemizin 85 milyon nüfusu var ve bunun 65 milyonu sosyal medya kullanıyor. Bu platformların kesinlikle belirli kurallara göre disipline edilmesi gerekiyor. Bu doğrultuda düzenlemeler yapıyoruz.

Instagram’a erişim engeli koyduk. Oradan ticaret yapanlara bir şey söyleyemem. Ancak bunun dışında ne kaybettik? Sadece vatandaşımızı, çocuğumuzu ve evladımızı koruma refleksimizi sürdürmemiz gerekiyor. İnsanların tercihlerini sınırlandırmamız söz konusu değil.

 Discord uygulamasını kapattık. Şu malum olaylar olmadan önce kapatmış olsaydı ciddi bir şekilde tartışma olacaktı ama şimdi hiç ses çıkmadı. Dolayısıyla bu tarafı da doğru yönetmemiz lazım. Bazı platformların temsilcisi yok. 

Discord'un Whatpadd'in temsilcisi yok. Bir taraftan da olması gerekmiyor. Biz daha büyük yaygın olanların temsilcilerinin olmasını istedik. Belki daha da yaygınlaştırılması gerekir.

Türkiye'de şu içerikleri koymayacaksın' gibi önceden bir düzenlemeler yapılabilir. Bunun için kafa yoruyoruz. Hizaya gelmeyenlerle ilgili gerekenler yapılır."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin