Crowdstrike hatası çözüm yolu açıklandı: Dünyayı kaosa sürükleyen mavi ekran hatası nasıl ortadan kaldırılır?

Global olarak bütün dünyayı etkileyen yazılım krizi Türkiye'de de birçok sektörü vurdu. Yaşanan kaosun ardından Crowdstrike, sosyal medya hesabı üzerinden sorunun çözümü için uygulanması gereken yolları tek tek açıkladı. İşte dünyayı kaosa sürükleyen mavi ekran hatasının çözümü.

Google Haberlere Abone ol
Crowdstrike hatası çözüm yolu açıklandı: Dünyayı kaosa sürükleyen mavi ekran hatası nasıl ortadan kaldırılır?

Global olarak bütün dünyayı etkileyen yazılım krizi Türkiye'de de birçok sektörü vurdu. Yaşanan kaosun ardından Crowdstrike, sosyal medya hesabı üzerinden sorunun çözümü için uygulanması gereken yolları tek tek açıkladı. İşte dünyayı kaosa sürükleyen mavi ekran çözüm yolları.

Crowdstrike’ın kurucularından George Kurtz, sosyal medya hesabından teknik kesintilerin firmaları kaynaklı olduğunu doğruladı. Kurtz, kesintilerin Crowdstrike’ın Windows sunucularına gönderdiği bir güncellemeden kaynaklandığını doğruladı, Mac ve Linux işletim sistemlerinin etkilenmediğini vurguladı. Şirketin kurucularından olan Kurtz şu açıklamayı yaptı: “Bu bir güvenlik sorunu ya da siber saldırı değil. Sorun tespit edildi, izole edildi ve bir çözüm devreye sokuldu... Ekibimiz Crowdstrike müşterilerinin güvenliği ve istikrarını sağlamak için tamamen teyakkuzda” dedi.

ŞİRKET ÇÖZÜM YOLU ÖNERDİ 

Crowdstrike, mavi ekran hatası veren cihazların düzeltilmesi için “güvenli modda” yeniden başlatılması ve soruna yol açan dosyanın silinmesi gerektiğini duyurdu. İşte çözüm adımları:

- Windows’u Güvenli Mod’da veya Windows Kurtarma Ortamı’nda başlatın
- C:\Windows\System32\drivers\CrowdStrike dizinine gidin
- “C-00000291*.sys” adlı dosyayı bulun ve silin
- Cihazı normal şekilde yeniden başlatın

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin