Cep telefonlarındaki en büyük tehlike! SAR değeri sağlığı çok ciddi olarak tehdit ediyor: Sakın o cep telefonlarını satın almayın

Cep telefonu 7'den 77'ye hemen hemen her yaştan cebine girdi. Ancak insan sağlığına çok büyük tehlike oluşturuyor. Cep telefonunun uzun süre kullanılması zararlı SAR değerlerine maruz kalınmasına neden oluyor. Uzmanlar çok kritik uyarı yaptı ve cep telefonu alırken o modellerin kesinlikle satın alınmamasını tavsiye etti.

Google Haberlere Abone ol
Cep telefonlarındaki en büyük tehlike! SAR değeri sağlığı çok ciddi olarak tehdit ediyor: Sakın o cep telefonlarını satın almayın - Resim: 1

Cep telefonlarının uzun süre kullanılması, zararlı SAR değerlerine maruz kalınmasına yol açarak çeşitli sağlık sorunlarına neden olabiliyor.

Cep telefonlarının uzun süre kullanılması, zararlı Spesifik Absorpsiyon Oranı (SAR) değerlerine maruz kalınmasına yol açarak çeşitli sağlık sorunlarına neden olabiliyor. SAR değerinden korunmak ve sağlık risklerini azaltmak için dikkatli seçimler yapmak önem arz ediyor. Orijinal telefonların genellikle daha yüksek fiyatlı olması nedeniyle, bazı kullanıcılar SAR değeri yüksek olan daha uygun fiyatlı replika telefonları tercih ediyor.

Replika telefonların tercih edildiğinde kanser gibi çeşitli hastalıkların arka arakaya geleceğini belirten Endüstri Mühendisi Salih Çakmak, gece uyurken telefonla yatağa girilmemesini söyledi. SAR değeri yüksek telefonlardan uzak durulması gerektiğini ifade eden Çakmak, cep telefonu alınmadan önce internet üzerinden sar değerinin araştırılmasını tavsiye etti.


Kaynak: İHA