BTK’dan erişim engeli: Instagram’a nasıl girilir? VPN ile Instagram’a girme yolları

Türkiye’de aktif olarak 54 milyon kullanıcısı bulunan Instagram, BTK kararıyla erişime kapatıldı. Süresiz olarak kapatıldığı belirtilen popüler sosyal medya platformuna mevcut internet ve sunucularla giriş yapılamıyor. Peki Instagram’a nasıl girilir? İşte VPN ile Instagram’a girme yolları!

BTK’dan erişim engeli: Instagram’a nasıl girilir? VPN ile Instagram’a girme yolları

2 Ağustos 2024 tarihi itibariyle Türkiye, Meta’ya ait sosyal medya platformu Instagram’a erişim engeli getirdi. Getirilen süresiz engelleme diğer sosyal medya platformlarında büyük bir yankı uyandırdı. BTK ise engelleme gerekçesi olarak “Instagram, katalog suçlara uymadığı gerekçesiyle kapatıldı” açıklamasını yaptı.

Peki erişim engeli getirilen Instagram’a nasıl girilir? İşte VPN ile Instagram’a girmenin yolları…

VPN İLE INSTAGRAM’A GİRME YOLLARI

Daha önce de pek çok uygulama Türkiye’de erişime kapatılmış, kullanıcılar farklı sunuculara bağlanarak yeniden erişebilmişti. Benzer bir durum Instagram için de geçerli. Hamas ile ilgili paylaşımlara getirilen sansür sonrası engellenen Instagram’a, VPN ile erişmek mümkün. Peki VPN ile Instagram’a nasıl girilir? İşte adım adım yasaklanan Instagram’a girme:

BTK’dan erişim engeli: Instagram’a nasıl girilir? VPN ile Instagram’a girme yolları

1-Hem Android hem de iPhone cihazlarınıza VPN yüklemeniz gerekiyor
2- App Store ve Google Play Store’a VPN yazarak ücretli veya ücretsiz VPN uygulamalarını indirebilirsiniz
3-İndirdiğiniz VPN uygulamasına giriş yapın ve farklı bir ülkeyi seçin
4-Türkiye dışında ABD veya İngiltere sunucularına bağlanarak yasaklanan Instagram’a yeniden erişebilirsiniz.

 

INSTAGRAM NEDEN ENGELLENDİ?

CNBC-e tarafından edinilen bilgiye göre BTK Başkanlığı, Instagram’ı erişime engellerken re’sen kapatma yetkisini kullandı. BTK Başkanlığı Filistin ve İsmail Haniye suikastı sonrası paylaşımlara getirilen engeller nedeniyle bu kararı aldı. Re’sen kapatma kararlarında 24-48 saat arasında mahkeme kararı alınması gerekiyor. CNBC-e’ye bilgi veren BTK kaynakları “Mahkemeden kararın bugün alınmasının beklendiğini” ifade etti.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin