Apple ile Avrupa Birliği davalık olabilir. Trilyon dolarlık teknoloji şirketi dijital piyasalar yasası ihlal etmekle suçlanıyor

Avrupa Birliği Komisyonu, Apple ile çarpıcı bir tespite yer verdi. Buna göre şirket Avrupa Birliği’nin "Dijital Piyasalar Yasası’nı" ihlal eden düzenlemelere sahip. AB, bu tespitin ardından Apple’a yönelik yargılama sürecini başlattı.

Google Haberlere Abone ol
Apple ile Avrupa Birliği davalık olabilir. Trilyon dolarlık teknoloji şirketi dijital piyasalar yasası ihlal etmekle suçlanıyor

Son dönemlerde Apple ve Avrupa Birliği arasındaki sorunlar bitmiyor. Avrupa Birliği’nin, Apple’ı “tekelleşmek isteyen marka” olarak hafızasına almasıyla birlikte açılan davalar, kesilen cezalar ve bu süreçlerin hukuki devamlılıkları artarak geliyor. Son olaraksa App Store ve AB arasında yaşanan gerginlik var. 

shiftdelete.net’teki habere göre Avrupa Birliği komisyonu Apple ile ilgili incelemesinde yeni bir bulguya rastladı. Buna göre Apple, Avrupa Birliği’nin “Dijital Piyasalar Yasası’nı” ihlal edecek düzenlemelere sahip. AB bu tespitin ardından Apple’a ilgili yargılama sürecini başlattı. Markanın Type-C, iOS sürümleri vb. durumlarla ilgili davalarının arkasına bir de App Store davası eklenmiş oldu.

Avrupa Birliği’ne göre Apple, uygulama geliştiricilerinin müşterilerini diğer satın alma seçeneklerine özgüce tercih etmesini kısıtlayan üç şart tespit etti. Bu şartlara göre uygulama geliştiricileri, uygulama içi satın alma noktasında müşteriler yani kullanıcılar ile iletişime geçemiyor, Apple bu iletişimi önleyerek haksız kazanç elde ediyor.

 

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin