Akıllı telefonlar, günlük hayatta onlarca işleri dakikalar, hatta saniyeler içerisinde yapmamıza imkan sunuyor. Günden güne gelişen bu telefonlar, en zorlu oyunları da oynatabiliyor. Öyle ki donanım seviyeleri artık bilgisayarlara yetişmiş durumda.
Antalya, Adana, Mersin, Şanlıurfa, Diyarbakır... Bu Uyarı Size Geldi. Telefonunu Buzdolabına Koyanlar Ayvayı Yedi!
Hava sıcaklıklarının zirve yaptığı bu dönemlerde kullanıcılar çok fazla ısınan telefonlardan dert yanıyor. Özellikle oyun oynayıp şarj edilirken ellerimizden düşmeyen telefonlar, patlama riskiyle bile karşı karşıya. İşte birkaç adımda ısınan telefonları normale döndürme yolları.
Ancak her akıllı telefon kullanıcısının yıllardır sitem ettiği bir sorun var. Özellikle yaz günlerinde ellerimizden düşmeyen telefonlar, ısınarak patlayacak dereceye kadar geliyor. Daha önce defalarca kez telefondan kaynaklı patlama ve yangın olaylarını duymuşsunuzdur. İşte bu tür elzem durumları yaşamamak için dikkat etmeniz gereken bazı unsurlar var. Hazırsanız gelin, ısınan akıllı telefonları birkaç adımda eski sıcaklığına getirelim…
ISINAN TELEFONLARI BİRKAÇ ADIMDA NORMALE DÖNDÜRME
Öncelikle şunu belirtmekte fayda var. Sadece eski telefonlar ısınmaz. Yeni nesil amiral gemileri de bazı durumlarda elde tutulamayacak hâl alabilirler. Gerek Samsung Galaxy S24 serisi olsun gerek iPhone 15 ailesi, yaz mevsiminde her telefonun kaderi aynıdır. Neyse ki çok ısınan telefonlar için serinleten bazı püf noktalar var. İşte sizler için derlediğimiz bazı etkili yöntemler…
TELEFONLAR NEDEN AŞIRI ISINIR?
-Telefonunuzu doğrudan güneş ışığına maruz bırakmak
-Telefonunuzu sıcak bir ortamda, örneğin sıcak bir günde arabada tutmak
-Sıcak koşullarda telefonunuzun navigasyon sistemini veya diğer sistem yoğun görevleri kullanma
-Telefonunuzu şarjdayken aşırı kullanmak
-Arızalı pil veya şarj cihazı
-Yazılımdaki hatalar
-Sahte uygulamalar veya kötü amaçlı yazılımlar
AŞIRI ISINMA NELERE SEBEP OLUR?
-Telefonunuzu kullanamayabilirsiniz
-Telefonunuzdaki işlemler yavaşlayabilir
-Şarj işlemi yavaşlayabilir veya tamamen durabilir
-Sinyaliniz zayıflamış olabilir
-Kameranızın flaşı devre dışı olabilir