Android kullanıcıları üzgün! WhatsApp’tan iPhone’lara yeni özellik: İlk ekran görüntüsü ortaya çıktı

WhatsApp, iPhone kullanıcıları için yeni bir özellik üzerine çalışıyor. Sızdırılan ekran görüntülerine göre iOS uygulaması özel animasyonlu emojilere sahip olacak. Testler şu an için iPhone'a özel gerçekleştirilirken, Android versiyonda ise herhangi bir gelişme yok.

Android kullanıcıları üzgün! WhatsApp’tan iPhone’lara yeni özellik: İlk ekran görüntüsü ortaya çıktı

WhatsApp, tüm platformlarda yepyeni özellikler üzerine çalışıyor. Telegram ile kıyasıya rekabette olan Meta, Android, Windows ve web sitesi üzerinde pek çok yenilik test ediyor. iPhone için de yeni özellik yolda.

WhatsApp’a gelecek yeni özellikleri önceden keşfeden ve deneyimleme fırsatı bulan Wabetainfo isimli kaynak, kısa süre önce WhatsApp’ın iOS sürümünde yeni animasyonlu emojilere erişti. Halihazırda Telegram’da olan bu özellik bir süredir iddialarla gündeme gelirken, yakın zamanda ekran görüntüleriyle bir kez daha görüntülendi.

WHATSAPP IOS UYGULAMASINA ÖZEL EMOJİ GELİYOR

TestFlight aracılığıyla erişilen yeni emojiler, WhatsApp’ın en sonki beta sürümünde test edilmeye başladı. Şu anda iOS’a özel geliştirilen bu emojiler, en çok kullan emojilerin animasyonlu halini içeriyor. Bunlar arasında göz kırpma, gülen yüz ve kırmızı kalp dahil birçok animasyonlu emoji yer alıyor.

Wabetainfo, mevcut emojiler arasında en çok kullanılanların animasyon olarak geleceğine ve buna daha fazlasının ekleneceğini aktardı. Peki nasıl kullanılacak?

Android kullanıcıları üzgün! WhatsApp’tan iPhone’lara yeni özellik: İlk ekran görüntüsü ortaya çıktı

Yeni animasyonlu emojileri WhatsApp’ın iOS uygulamasında kullanmak oldukça kolay olacak. Kullanıcılar iPhone klavyesinde emoji seçerken, tıpkı şu an olduğu gibi standart iOS emojisini görmeye devam edecek. Bu emojileri WhatsApp’tan gönderdiğinizde ise Meta tarafından hazırlanan yeni animasyonlu sürüm gösterilecek. Emojilere dokunduğunuzda ise animasyon yerinde tekrarlayacaktır.

Söz konusu özelliğin resmi olarak ne zaman piyasaya sürüleceği merak konusu. Ancak test süreci hızla ilerlerken, bazı kullanıcılar da bunu deneyimleme fırsatı buldu. Dolayısıyla yakında herkes için yeni animasyonlu emojiler gelecektir.

Öte yandan WhatsApp, kısa süre önce beta uygulamasında Wi-Fi ve hücresel bağlantı olmadan bile kullanıcıların başkalarına dosya göndermesine imkan sunan bir özelliği tanıttı. WhatsApp Nearby Share isimli özellik, QR kodu aracılığıyla Android ve iOS arasında bile çalışıyor.

Kaynak: Wabetainfo
Derleme: Medyatava.com

Etiketler whatsapp iPhone beta
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin