Amerikan polislerinin başı dertte! Ford binlerce polis arabasını geri çağırıyor. 85 binden fazla araçta yüksek risk tespit edildi

ABD polislerinin uzun yıllardır kullandığı Ford Explorer modeli için geri çağrılma kararı çıktı. 85 binden fazla otomobil geri çağrılarak onarılacak. İşte otomobillerin taşıdığı risk!

Google Haberlere Abone ol
Amerikan polislerinin başı dertte! Ford binlerce polis arabasını geri çağırıyor. 85 binden fazla araçta yüksek risk tespit edildi

Dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden Ford, ABD polisinin çok uzun yıllardır en çok tercih ettiği markalardan biri haline geldi.

Özel donanıma sahip çok sayıda otomobil polislerin ihtiyacını karşılarken, yakın zamanda tespit edilen büyük bir risk, markanın 85 binden fazla aracını geri çağırmaya mecbur bıraktı. 2020 ila 2022 model Police Interceptor Utility Paketi ile donatılan 85.238 Explorer modeli geri çağrılıyor.

85 BİNDEN FAZLA FORD POLİS ARACI GERİ ÇAĞRILIYOR

ABD’de bulunan Ford Motor Company'nin Explorer modelinin 85.000'den fazla polis aracı, yüksek risk taşıdığı gerekçesiyle geri çağrıldı.

Hızlı kovalamaca gibi çeşitli operasyonlar nedeniyle yoğun olarak kullanılan Police Interceptor Utility Paketi ile donatılan 85.238 Explorer modeli, yangın riski nedeniyle çeşitli onarımlardan geçecek.

Öte yandan etkilenen modellerin Ford'un 3,3 litrelik yakıtlı ve hibrit V6 motorlarıyla donatıldığını da belirtmekte fayda var. Ford, bu motorların zamanından önce arızalanabileceğini, büyük miktarlarda motor yağı ve yakıt buharının motor bölmesine sızabileceğini tespit etti. Bu da yüksek sıcaklıkla birlikte egzoza temas ederek yangına neden olabilir.

Ford, Temmuz 2023'te polis Explorer'larında motor bölmesi yangınlarına ilişkin üç rapor almasıyla konuyu araştırmaya başladı. Bir yıldan fazla süren soruşturmanın ardından, hepsi kırık biyel kollarının neden olduğu motor bloğu yırtılmalarıyla ilgili 13 motor bölmesi yangını belgelendi.

Ford, Haziran 2022 gibi erken bir tarihte, motor değiştirme oranlarını azaltmak amacıyla bağlantı kolu malzemelerini iyileştirmek için daha önce çeşitli adımlar atmıştı. Şimdi ise firma, sorundan etkilenmesi öngörülen bu otomobilleri geri çağırarak onarımlarını gerçekleştirecek.

Etiketler ford otomobil
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin