26 yıl önce tanıtılmıştı. Half-Life 3 geliyor! Valve bombayı patlatacak

Counter Strike’ın geliştiricisi Valve, CS2’yi piyasaya sürmesinina ardından efsanevi oyunlarından biri için daha kolları sıvadı. 1998’de piyasaya çıkan Half-Life, yeni versiyonu Half-Life 3 ile adeta küllerinden doğacak.

Google Haberlere Abone ol
26 yıl önce tanıtılmıştı. Half-Life 3 geliyor! Valve bombayı patlatacak

Oyun dünyasının en çok ses getiren geliştiricilerinden Valve, Counter Strike ve Half-Life ile tarihe adını altın harflerle kazımayı başardı. 

Yıllara meydan okuyan CS.GO’yu uzun bir süre sonra yepyeni versiyonuyla piyasaya çıkaran Valve, CS2’yi piyasaya sürdü ve bir kez daha gücünü kanıtladı. Vites yükselten Valve, şimdi de efsanevi oyunlarından Half-Life’ın da devam oyununu tanıtmaya hazırlanıyor. 1998’de tanıştığımız oyunun yeni versiyonu için ilk sızıntılar ortaya çıktı.

HALF-LİFE 3 İÇİN İLK BİLGİLER GELDİ

Oyunun yeni versiyonunun çıkıp çıkmayacağı yıllardır merak ediliyordu. Üstelik Valve bu konu hakkında hiçbir zaman net cevaplar da vermedi. Ancak son birkaç aydır peş peşe yapılan sızıntılar, Half-Life 3’ün artık kesin olarak geliştirilmeye başladığını gösteriyor.

Half-Life 3 için ilk sızıntı, seslendirme sanatçısı Natasha Chandel'in özgeçmişinde gizemli bir "White Sands Projesi" projesinin keşfedilmesiyle ortaya çıktı. Söz konusu proje, ismi açıklanmayan bir Valve oyunu olarak sınıflandırıldı. 

Bir diğer ipucu ise Valve’nin dosyalarında gözlemlendi. Valve, dosya adlarının dahili adlandırma yöntemini değiştirerek  "Half-Life 3"ün izlerini örtbas etmeye çalışsa da bunun engellenmesini sağlayamadı. Bir örnek olarak gösterecek olursak orijinalde HEV koruyucu kıyafetine işaret eden kaynak kodu "Burbank" olarak değiştirilmişti. 

26 yıl önce tanıtılmıştı. Half-Life 3 geliyor! Valve bombayı patlatacak

Ayrıca Valve, "Deadlock"un varlığını resmi olarak doğrularken, ünlü ihbarcı Gabe Follower da "Half-Life 3" ile ilgili araştırma sonuçlarını paylaştı. Kaynağa göre Valve’nin yeni Half-Life 3 oyunu tamamen gerçek ve oyunun yerçekimi sisteminin önemli bir rol oynayabileceğini, oyunda zombileştirilmiş veya bir şekilde değiştirilmiş XEN maymunlarının yer alabileceğini işaret ediyor. 

Gabe Follower ayrıca, Valve'ın akıllı NPC'ler ve farklı davranışlara sahip birden fazla araçla karmaşık bir dünya yaratmaya çalıştığını da düşündüğünü sosyal medya hesaplarından paylaştı. 

Şu an için resmi bir açıklama yapılmasa da, tüm sızıntı ve işaretler oyunun geliştirme aşamasında olduğunu gösteriyor. Valve, CS2’nin ardından Half-Life 3 ile bir  kez daha oyun piyasasına damga vurabilir.

Etiketler oyun
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin