Trendyol Süper Lig'de yeni lider Galatasaray. Gaziantep FK karşısında üç puan üç golle geldi

Trendyol Süper Lig'de 3. haftanın erteleme maçında Galatasaray sahasında Gaziantep FK'yı ağırladı. Galatasaray mücadeleden 3-1'lik skorla galip ayrıldı ve liderlik koltuğunun yeni sahibi oldu.

Google Haberlere Abone ol
Trendyol Süper Lig'de yeni lider Galatasaray. Gaziantep FK karşısında üç puan üç golle geldi
Anadolu Ajansı

Oynadığı dört maçı da kazanan Galatasaray, Trendyol Süper Lig'de 3. haftanın erteleme maçında Gaziantep FK ile karşılaştı.

Galatasaray, Gaziantep FK karşısında oldukça rahat bir oyun ortaya koydu ve mücadeleden 3-1'lik skorla galip ayrıldı. Sarı-kırmızılı ekibe üç puanı getiren golleri 11. dakikada Barış Alper Yılmaz, 26. dakikada Yunus Akgün ve 76. dakikada Michy Batshuayi kaydetti. Gaziantep FK'nın tek golü 81. dakikada Furkan Soyalp'ten geldi.

Bu sonucun ardından 15 puana yükselen Galatasaray liderlik koltuğuna oturdu. Gaziantep FK ise 3 puanda kaldı.

Galatasaray önümüzdeki hafta derbi mücadelesinde Fenerbahçe'ye konuk olacak. Gaziantep FK ise sahasında Trabzonspor'u konuk edecek.

OKAN BURUK'TAN ZORUNLU DEĞİŞİKLİKLER

Ali Sami Yen Spor Kompleksi'nde yapılan mücadeleye ev sahibi ekip, Fernando Muslera, Kaan Ayhan, Davinson Sanchez, Abdülkerim Bardakcı, Berkan Kutlu, Lucas Torreira, Gabriel Sara, Barış Alper Yılmaz, Dries Mertens, Yunus Akgün ve Michy Batshuayi 11'i ile başladı.

Trendyol Süper Lig'de yeni lider Galatasaray. Gaziantep FK karşısında üç puan üç golle geldi

Ligde son olarak sahasında Çaykur Rizespor'u 5-0 mağlup eden sarı-kırmızılı ekipte teknik direktör Okan Buruk mecburi 2 değişikliğe gitti.

Tecrübeli teknik adam, Rize temsilcisi karşısında ilk 11'de oynattığı yeni transferler Victor Osimhen ile Ismail Jakobs'a statü gereği forma veremedi. Ayrıca yeni transferlerden Roland Sallai de statüye takıldığı için kadroya alınamadı.

Okan Buruk, bu oyuncuların yerine Batshuayi ile Berkan Kutlu'yu sahaya sürdü. Okan Buruk ayrıca Galatasaray tarihinde Fatih Terim'den sonra Süper Lig'e 5/5 yaparak başlayan ilk yerli teknik direktör oldu.

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

1' Maç başladı.

3' Galatasaray'dan üst üste şutlar! Mertens'in şutunda Dioudis dar açıdan gole izin vermedi. Atağında devamında Sara ceza sahası yayından şansını denedi ancak Dioudis yine kritik bir kurtarışa imza attı.

11' Tabelayı değiştiren isim Barış Alper oldu. Ceza sahası içinde uzak direğe yerden yaptığı vuruşla fileleri bulan Barış Alper takımını 1-0 öne geçirdi.

Trendyol Süper Lig'de yeni lider Galatasaray. Gaziantep FK karşısında üç puan üç golle geldi - Resim : 2

19' Galatasaray ikinci gole çok yaklaştı. Kaan Ayhan'ın pasında Yunus Akgün'ün penaltı noktası üzerinden yaptığı vuruş savunmaya çarpıp az bir farkla auta gitti.

26' Galatasaray farkı ikiye çıkardı. Batshuayi'nin şık pasında yakın mesafeden ağları havalandıran Yunus Akgün skoru 2-0'a getirdi.

Trendyol Süper Lig'de yeni lider Galatasaray. Gaziantep FK karşısında üç puan üç golle geldi - Resim : 3

34' Barış Alper'in pasında Kaan Ayhan'ın sert şutu direğin bir karış yanından auta gitti.

41' Gaziantep FK çok etkili geldi. Sorescu'nun çaprazdan şutunda Muslera şık bir kurtarışla topu kornere çelmeyi başardı.

45' Galatasaray, Gaziantep FK karşısında ilk yarıyı 2-0'lık skorla önde tamamladı.

46' İkinci yarı başladı.

50' Savunmadan hücuma çıkan Abdülkerim Bardakcı'nın uzak mesafeden attığı şutta top üstten auta çıktı.

59' Galatasaray'ın ceza sahası dışından kullandığı serbest vuruşta Mertens çerçeveyi bulamadı.

76' Barış Alper'in pasında boş kaleye çok rahat bir gol vuruşu yapan Michy Batshuayi skoru 3-0'a getirdi.

79' Muslera'dan inanılmaz refleks! Viana'nın yakın mesafeden yaptığı kafa vuruşunda Muslera ayağıyla topu kornere yollamayı başardı.

81' Furkan Soyalp'ten harika gol! Muslera'nın önde olduğunu gören Furkan orta sahadan nefis bir vuruş çıkartarak skoru 3-1 yaptı.

90+4' Yusuf Demir'in ceza sahası içinden yaptığı sert vuruşta Dioudis zor da olsa iki hamlede topun hakimiyetini sağlamayı başardı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin