Sezonun ilk derbisinde kazanan çıkmadı. Trabzonspor ile Beşiktaş birer puana razı oldu

Trendyol Süper Lig'in 5. haftası Trabzonspor ile Beşiktaş arasında oynanan derbiye sahne oldu. Mücadele Okay Yokuşlu ve Gedson Fernandes'in karşılıklı golleriyle 1-1 sona erdi. Bordo-mavili ekip maçı 10 kişi tamamladı.

Google Haberlere Abone ol
Sezonun ilk derbisinde kazanan çıkmadı. Trabzonspor ile Beşiktaş birer puana razı oldu
Anadolu Ajansı

Trendyol Süper Lig'in 5. haftasında Trabzonspor ile Beşiktaş karşı karşıya geldi.

Mücadelede gol perdesini açan taraf Trabzonspor oldu. Bardhi'nin ortasında topu kafayla ağlara yollayan Okay Yokuşlu takımını 1-0 öne geçirdi. Beşiktaş'ın bu gole cevabı Gedson Fernandes ile oldu. Ceza sahası içinde şık bir vuruş yapan Gedson Fernandes dakikalar 39'u gösterdiğinde skoru 1-1'e getirdi ve ilk yarı bu skorla sona erdi.

İkinci yarıda Beşiktaş gol için yüklense de Uğurcan Çakır'ı geçemedi ve derbi 1-1'lik eşitlikle sona erdi.  Üçüncü maçında da galibiyetle tanışamayan Trabzonspor derbinin ardından puanını 3 yaptı. Beşiktaş ise bu sezon ilk kez puan kaybı yaşadı ve puanını 10'a yükseltti.

Bordo-mavili ekip hafta içinde Kayserispor ile erteleme maçında karşılaşacak. Beşiktaş ise deplasmanda Eyüpspor'a konuk olacak.

VISCA EN ERKEN KIRMIZI KART GÖREN OYUNCU OLDU

Trabzonspor'da Edin Visca, Rafa Silva'ya yaptığı sert faulün ardından direkt kırmızı kartla 13. dakikada oyun dışında kaldı. Visca, Trabzonspor-Beşiktaş rekabetindeki en erken kırmızı kart gören oyuncu oldu.

CİHAN ÇANAK'IN SAKATLIĞI KORKUTTU

Mücadelenin 88. dakikasında Cihan Çanak'ın sakatlığı herkesi korkuttu. Uduokhai ile hava topu mücadelesinde çarpıştıktan sonra hareketsiz şekilde yerde yatan Cihan Çanak'a ilk müdahale hemen saha içinde yapıldı.

Mücadeleye devam edemeyen Cihan Çanak alkışlar eşliğinde yerini Ozan Tufan'a bıraktı.

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

1' Maç başladı.

13' Derbide kırmızı kart çıktı! Edin Visca, VAR kontrolünün ardından Rafa Silva'ya yaptığı faul nedeniyle kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

17' Trabzonspor gol perdesini açan taraf oldu. Bardhi'nin ortasında Okay Yokuşlu şık bir kafa vuruşuyla ağları havalandırdı ve derbide skor 1-0'a geldi.

Sezonun ilk derbisinde kazanan çıkmadı. Trabzonspor ile Beşiktaş birer puana razı oldu

30' Beşiktaş beraberlik golüne yaklaştı. Svensson'un pasında Rafa Silva'nın ceza sahası içinden yaptığı vuruş az bir farkla auta gitti.

36' Uğurcan'dan çok kritik kurtarış! Rafa Silva'nın yakın mesafeden şutunda Uğurcan Çakır tek elle nefis bir kurtarışa imza attı.

39' Beşiktaş beraberliği yakaladı. Şık paslaşmaların ardından Uğurcan ile karşı karşıya kalan Gedson ağları buldu ve skoru 1-1'e getirdi.

Sezonun ilk derbisinde kazanan çıkmadı. Trabzonspor ile Beşiktaş birer puana razı oldu - Resim : 2

45+6' Joao Mario'nun ceza yayından çıkardığı sert şutta Uğurcan zorlansa da topu kornere çelmeyi başardı.

45' Mücadelenin ilk yarısı 1-1'lik eşitlikle sona erdi.

46' İkinci yarı başladı.

58' Beşiktaş ikinci gole çok yaklaştı. Rafa Silva'nın topukla yaptığı şık vuruşta Uğurcan müthiş bir refleksle topun ağlarla buluşmasını engelledi.

74' Beşiktaş yine etkili geldi. Masuaku ceza sahası dışından şansını denedi ancak meşin yuvarlak çok az farkla auta gitti.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin