Seri Ataşehir'de sona erdi! Fenerbahçe Beko, Anadolu Efes'i 3-1 ile geçerek şampiyonluğunu ilan etti

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi play-off final serisi dördüncü maçında Fenerbahçe Beko, Anadolu Efes ile Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda karşılaştı. Normal süresi 64-64 biten mücadeleyi Fenerbahçe Beko uzatmalarda 80-72 kazandı ve tarihindeki 11. şampiyonluğa ulaştı.

Google Haberlere Abone ol
Seri Ataşehir'de sona erdi! Fenerbahçe Beko, Anadolu Efes'i 3-1 ile geçerek şampiyonluğunu ilan etti
Anadolu Ajansı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi play-off final serisi dördüncü maçında Fenerbahçe Beko, Anadolu Efes ile Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda karşılaştı.

Fenerbahçe Beko'nun farkı 20 sayıya kadar çıkardığı mücadelede Anadolu Efes müthiş bir geri dönüş yaptı ve maç 64-64'lük eşitlikle sona erdi. Uzatma periyodunda rakibine üstünlük kurmayı başaran Fenerbahçe Beko parkeden 80-72'lik skorla galip ayrıldı ve tarihindeki 11. şampiyonluğu elde etti.

Seri Ataşehir'de sona erdi! Fenerbahçe Beko, Anadolu Efes'i 3-1 ile geçerek şampiyonluğunu ilan etti

Fenerbahçe Beko'da Tarık Biberovic 19 sayıyla takımının en skorer ismi olurken; uzatma periyodunda yıldızlaşan Nigel Hayes 16 sayı üretti. Anadolu Efes cephesinde ise Elijah Bryant'ın 20 sayısı seriyi uzatmaya yeterli olmadı.

Salon: Ülker Spor ve Etkinlik

Hakemler: Emin Moğulkoç, Kerem Baki, Can Mavisu

Fenerbahçe Beko: Wilbekin 12, Calathes 5, Pierre 10, Hayes-Davis 16, Sertaç Şanlı 8, Tarık Biberovic 19, Metecan Birsen, Melih Mahmutoğlu 2, Şehmus Hazer, Papagiannis 8

Anadolu Efes: Larkin 11, Rıdvan Öncel, Bryant 20, Willis 10, Oturu 7, Doğuş Özdemiroğlu 8, Beaubois 11, Ercan Osmani 5, Erkan Yılmaz

1. Periyot: 22-8

Devre: 36-33

3. Periyot: 51-52

Normal süre: 64-64

Beş faulle çıkan: 44.26 Bryant (Anadolu Efes)

CALATHES VEDA ETTİ

Nick Calathes, Anadolu Efes maçının ardından gelecek sezon Fenerbahçe Beko'da forma giymeyeceğini açıkladı. Calathes, ''En azından iyi bir şekilde ayrılıyorum. Fenerbahçe'nin bana burada oynamak için verdiği fırsattan ötürü çok minnettarım'' dedi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin