Portekiz maçında Mert şoku: Arda Güler oynayacak mı? Türkiye - Portekiz karşılaşması öncesi ilk 11'ler belli oldu

A Milli Futbol Takımı Avrupa Futbol Şampiyonası'nda ikinci maçına çıkıyor. Almanya'dan gelen son haberlere göre Montella kaleci Mert Günok'u dinlendirecek. Peki muhtemel 11'de Arda Güler oynayacak mı? İşte Portekiz - Türkiye maçı öncesi son durum.

Google Haberlere Abone ol
Portekiz maçında Mert şoku: Arda Güler oynayacak mı? Türkiye - Portekiz karşılaşması öncesi ilk 11'ler belli oldu

Euro 2024  F Grubu ikinci maçında bugün saat 19:00'da Türkiye A Milli Futbol Takımı Portekiz ile karşı karşıya gelecek.  Dortmund’da oynanacak karşılaşmayı Alman hakem Felix Zwayer yönetecek.

Şimdiye kadar Portekiz ile Türkiye arasındaki 9 maçın 2'sini Türkiye kazandı, 7'sinde ise Portekiz sahadan galibiyetle ayrıldı.

Taraftarların en merak ettiği konu Arda Güler'in ilk 11'de olup olmayacağı. İlk 11’de kimler var?  Bu akşam saat 19.00’da başlayacak karşılaşma TRT 1 ekranlarından naklen yayınlanacak. İki ülke bu maçla birlikte 10. kez rakip olacak.

İki ülke son olarak 2022 FIFA Dünya Kupası elemeleri play-off turu yarı finalinde karşılaştı ve A Milliler, 3-1 kaybetti.

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, ay-yıldızlıların başında bugüne kadar 4'ü resmi, 5'i özel olmak üzere 8 maça çıktı. Montella yönetimindeki milliler, geride kalan müsabakalarda 4 galibiyet, 3 mağlubiyet ve 2 beraberlik aldı.

Türkiye'ye rakip olduğu üç maçta ağları havalandıramayan Cristiano Ronaldo, Portekiz formasıyla gol atamadan sadece Arnavutluk ile daha fazla karşılaştı (4 maç).

İşte Türkiye - Portekiz maç kadrosu ve muhtemel 11’ler…

TÜRKİYE - PORTEKİZ MAÇ KADROSU

Sosyal medyaya düşen son haberlere göre kaleci Mert Günok'un hafif sakatlığı bulunuyor. Teknik Direktör Montella'nın Mert'i riske etmeyeceği; kaleye Altay Bayındır'ı alacağı tahmin ediliyor. 

TÜRKİYE MUHTEMEL 11’LER

12 Altay Bayındır

4 Samet Akaydin

14 Abdülkerim Bardakçı

18 Mert Müldür

22 Kaan Ayhan

6 Orkun Kökçü

8 Arda Güler

10 Hakan Çalhanoğlu

19 Kenan Yıldız

20 Ferdi Kadıoğlu

21 Barış Alper Yılmaz

 

PORTEKİZ

 22 Diogo Costa

3 Pepe

4 Ruben Dias

5 Diogo Dalot

19 Nuno Mendes

20 Joao Cancelo

8 Bruno Fernandes

10 Bernardo Silva

23 Vitinha

7 Cristiano Ronaldo

17 Rafael Leao

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin