İzlanda karşısında Kerem Aktürkoğlu şov yaptı! Uluslar Ligi'nde ilk galibiyet

UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup'taki ikinci maçında A Milli Takım, İzmir'de İzlanda'yı konuk etti. A Milli Takım, Kerem Aktürkoğlu'nun golleriyle İzlanda'yı 3-1 mağlup etti ve gruptaki ilk galibiyeti aldı.

Google Haberlere Abone ol
İzlanda karşısında Kerem Aktürkoğlu şov yaptı! Uluslar Ligi'nde ilk galibiyet
Anadolu Ajansı

Galler deplasmanında aldığı 1 puanla turnuvaya başlayan A Milli Takım gruptaki ikinci maçında yakından tanıdığı İzlanda ile İzmir'de karşı karşıya geldi.

A Milli Takım, İzlanda karşısında sahadan 3-1'lik galibiyetle ayrıldı ve gruptaki ilk üç puanına uzandı. A Milli Takım'ın gollerini Kerem Aktürkoğlu kaydederken, İzlanda'nın tek golü Palsson'dan geldi.

A Milli Takım bu skorun ardından puanını 4'e yükseltirken, İzlanda 1 puanda kaldı. Ay-Yıldızlı ekibimiz gruptaki üçüncü maçında Karadağ ile karşılaşacak.

MONTELLA'DAN TAM ALTI DEĞİŞİKLİK

A Milli Futbol Takımı'nın teknik direktörü Vincenzo Montella, Gürsel Aksel Stadı'ndaki İzlanda maçında bir önceki müsabakaya göre ilk 11'de 2'si zorunlu 6 değişiklik yaptı.

Montella, kırmızı kart cezalısı Barış Alper Yılmaz, gribal ve bağırsak enfeksiyonu bulunan Çağlar Söyüncü'nün yanı sıra Kaan Ayhan, Kenan Yıldız, Orkun Kökçü ve Zeki Çelik'in yerine Umut Nayir, Merih Demiral, Hakan Çalhanoğlu, İrfan Can Kahveci, Kerem Aktürkoğlu ve Eren Elmalı'ya şans verdi.

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) son 16 turunda Avusturya maçındaki bozkurt hareketi nedeniyle aldığı 2 maç cezasını tamamlayan Merih Demiral, ilk 11'de mücadele etti.

TARAFTARLAR TRİBÜNLERİ DOLDURDU

Türkiye'deki en son maçını 15 Ekim 2023'te Konya'da EURO 2024 elemesinde Letonya'ya karşı oynayan A Mili Futbol Takımı'nı futbolseverler İzmir'de yalnız bırakmadı.

İzmir'in düşman işgalinin kurtuluşunun 102. yıl dönümünde İzmirli sporseverler, ellerinde Türk bayraklarıyla tribünleri doldurarak marşlar eşitliğinde milli takıma destek verdi.

İzlanda karşısında Kerem Aktürkoğlu şov yaptı! Uluslar Ligi'nde ilk galibiyet

Müsabakadan önce tribünde dev Türk bayrağı açıldı. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ile yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra İzlanda Federasyonu Başkanı Thorvaldur Örlygsson da müsabakayı takip etti.

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

1' Maç başladı.

2' Milli Takım maça adeta golle başladı. Ceza sahası içinden yerden düzgün bir vuruş yapan Kerem Aktürkoğlu fileleri havalandırdı ve skoru 1-0'a getirdi.

İzlanda karşısında Kerem Aktürkoğlu şov yaptı! Uluslar Ligi'nde ilk galibiyet - Resim : 2

10' Arda Güler'in kullandığı köşe vuruşunda İrfan Can Kahveci'nin kafa vuruşu kaleci Valdimarsson'un üzerine gitti.

25' Mutlak bir gol kaçtı! Ceza sahasında rakibinden nefis sıyrılan Kerem Aktürkoğlu'nun uzak direğe plase vuruşunda top çerçeveyi bulmadı.

37' İzlanda mücadeleye beraberliği getirdi. Kullanılan köşe vuruşunda Palsson topu kafayla ağlara gönderdi.

45' Mücadelenin ilk yarısı 1-1'lik beraberlikle sona erdi.

46' İkinci yarı başladı.

48' Arda Güler'in şutunda savunmadan seken topa Umut Nayir çok sert vurdu. Umut Nayir'in yerden şutunda Valdimarsson hata yapmadı.

52' Harika bir gol! Ceza sahası dışından nefis bir vuruş yapan Kerem Aktürkoğlu, Milli Takım'ı yeniden öne geçirdi ve skor 2-1'e geldi.

İzlanda karşısında Kerem Aktürkoğlu şov yaptı! Uluslar Ligi'nde ilk galibiyet - Resim : 3

59' Kerem Aktürkoğlu'nun attığı gol VAR incelemesinin ardından ofsayt nedeniyle geçerli sayılmadı. 

67' Üçüncü gole çok yaklaştık. Hızlı gelişen atakta Kerem Aktürkoğlu şansını ceza sahası dışından denedi. Valdimarsson golü yumruklarıyla önledi.

73' Umut Nayir yakın mesafeden dışarı attı! Nefis paslarla gelişen atakta Orkun Kökçü bomboş durumda olan Umut Nayir'i gördü. Umut Nayir'in yakın mesafeden şutunda top üstten auta gitti.

88' Kerem Aktürkoğlu şov devam ediyor! Arda Güler'in pasında kalecinin üzerinden topu ağlara yollayan Kerem Aktürkoğlu skoru 3-1'e getirdi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin