Galatasaray'dan, Fatih Terim paylaşımı: Yaşattıkların için teşekkürler İmparator

Türk futbolunun "İmparator" lakaplı yaşayan efsanesi Fatih Terim'in sembol olacağı ve birçok unutulmaz başarıyı yakalayacağı Galatasaray'a futbolcu olarak attığı ilk imzanın üzerinden 50 yıl geçti. Galatasaray, Fatih Terim ile ilgili resmi hesabından paylaşımda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Galatasaray'dan, Fatih Terim paylaşımı: Yaşattıkların için teşekkürler İmparator
Arşiv

Adana'da 4 Eylül 1953'te dünyaya gelen Fatih Terim, futbola Ceyhanspor'da başladı. Daha sonra Adana Demirspor'a transfer olan Terim, 1969 ile 1974 yılları arasında mavi-lacivertli formayı terletti.

Takımında libero olarak görev yapan Fatih Terim, Adana Demirspor'da 5 sezon geçirdi. Burada geçirdiği sürede dönemin 2. Ligi'nde şampiyonluk yaşayan Fatih Terim, İstanbul takımlarının transfer gündemine girdi.

Galatasaray Kulübünün bir başka efsanesi Metin Oktay'ın Adana'ya giderek sözleşme imzaladığı 20 yaşındaki genç Fatih Terim, sarı-kırmızılı renklere bağlandı. Galatasaray'a 8 Temmuz 1974'te imza atan Fatih Terim, sonrasındaki 50 yılda futbolcu ve teknik direktör olarak sayısız başarı elde etti.

Fatih Terim, 1985'te takım kaptanı olarak ayrıldığı Florya Metin Oktay Tesisleri'nin kapısından 1996'da teknik direktör olarak girdi. Terim'in yönetiminde kurulan Galatasaray, 1996 ile 2000 yılları arasında üst üste dört kez Süper Lig şampiyonluğunu kazanarak kırılması zor bir rekora imza attı. Sarı-kırmızılı ekip, bu süreçte ikişer Türkiye Kupası ve Cumhurbaşkanlığı Kupası zaferi yaşadı.

Türkiye'de ve Avrupa'da başarılı sonuçlar alan Terim yönetimindeki Galatasaray, 1999-2000 sezonunda UEFA Kupası'nı da kaldırarak Türk futbol tarihinde Avrupa'da kupa kazanan ilk ve tek takım olma ünvanını aldı.

GALATASARAY'DAN PAYLAŞIM

Galatasaray'dan yapılan paylaşımda, "Efsanemiz Fatih Terim, 50 yıl önce bugün Galatasaray’a ilk imzasını attı, gerisini tarih yazdı. Yaşattıkların için teşekkürler İmparator" denildi.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin