Galatasaray sezona galibiyetle başladı. Hatayspor karşısında üç puanı Mauro Icardi ve Michy Batshuayi getirdi

Trendyol Süper Lig'de 2024-2025 sezonunun açılış maçında son şampiyon Galatasaray kendi saha ve seyircisi önünde Hatayspor'u konuk etti. Galatasaray, 1-0 yenik duruma düşse de Mauro Icardi ve Michy Batshuayi'nin golleriyle sahadan 2-1'lik sonuçla galip ayrıldı ve lige üç puanla başladı.

Google Haberlere Abone ol
Galatasaray sezona galibiyetle başladı. Hatayspor karşısında üç puanı Mauro Icardi ve Michy Batshuayi getirdi
Anadolu Ajansı

Trendyol Süper Lig'de 2024-2025 sezonunun açılış maçında son şampiyon Galatasaray kendi saha ve seyircisi önünde Hatayspor'u konuk etti.

Galatasaray, 1-0 yenik duruma düşse de Mauro Icardi ve Michy Batshuayi'nin golleriyle sahadan 2-1'lik sonuçla galip ayrıldı ve lige üç puanla başladı. Hatayspor'un tek golü Joelson'dan geldi.

Galatasaray ligin ikinci haftasında deplasmanda Konyaspor ile karşılaşacak. Hatayspor ise sahasında Kasımpaşa'yı konuk edecek.

BATSHUAYI İLK MAÇINDA GOLLE TANIŞTI

Galatasaray'ın yeni transferi Michy Batshuayi, Süper Lig'de "üç büyükler"in formasını terleten ilk yabancı futbolcu oldu.

Türkiye'de daha önce Beşiktaş ve Fenerbahçe'de top koşturan Belçikalı santrfor, Galatasaray ile ilk Süper Lig maçına çıktı. Tecrübeli futbolcu, Hatayspor maçının 70. dakikasında oyuna girerek Süper Lig'de Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray formalarıyla mücadele eden ilk yabancı oyuncu ünvanını aldı.

Michy Batshuayi, 90. dakikada sahneye çıkarak takımını 2-1 üstünlüğe taşıyan golü kaydetti. Belçikalı yıldız, sarı-kırmızılı formayla ilk kez bir resmi maçta gol sevinci yaşadı.

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

1' Galatasaray-Hatayspor maçı başladı.

8' Galatasaray gole çok yaklaştı. Ön alanda yapılan baskının ardından Mertens'in pasında Ziyech kaleciyle karşı karşıya kaldı. Ziyech'in vuruşunda Erce gole izin vermedi.

Galatasaray sezona galibiyetle başladı. Hatayspor karşısında üç puanı Mauro Icardi ve Michy Batshuayi getirdi

10' Erce yine başarılı! Mauro Icardi'nin sert şutunda kalesini gole kapatan Erce iki hamlede topun sahibi oldu.

28' Ceza sahası içinde bomboş kalan Ziyech'in vuruşunda savunmaya çarpan top direğin bir karış üzerinden kornere gitti.

45+1' Hatayspor'un kazandığı frikikte Joelson direkt olarak kaleyi düşündü. Muslera üzerine gelen yumuşak topta hata yapmadı.

45' Mücadelenin ilk yarısı golsüz sona erdi.

46' İkinci yarı başladı.

48' İnanılmaz bir gol kaçtı! Davinson Sanchez'in kafa vuruşunda top Erce'den döndü. Seken topu önünde bulan Sanchez yakın mesafeden yeniden şansını denedi ancak direğe takıldı!

51' Galatasaray yine kaçırdı. Icardi'nin pasında Erce ile karşı karşıya kalan Barış Alper çerçeveyi bulamadı.

52' Hatayspor maçtaki kilidi açan taraf oldu! Ceza sahası içinde topu ağlarla buluşturan Joelson takımını 1-0 öne geçirdi.

65' Ceza sahasına çok hızlı giren Barış Alper dar açıdan vuruşunu yaptı. Erce ayaklarıyla topu kornere çeldi.

80' Galatasaray maça denge getirdi! Kazanılan penaltıda topu ağlara yollayan Icardi skoru 1-1 yaptı.

Galatasaray sezona galibiyetle başladı. Hatayspor karşısında üç puanı Mauro Icardi ve Michy Batshuayi getirdi - Resim : 2

90' Galatasaray geri döndü! Oyuna sonradan dahil olan Batshuayi kafayla golü buldu ve takımını 2-1 öne geçirdi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin