Galatasaray, Kadıköy'de üç puana uzandı. Fenerbahçe karşısında üç gollü net galibiyet

Trendyol Süper Lig'in 6. haftası dev bir derbiye sahne oldu. Lider Galatasaray deplasmanda en yakın takipçisi Fenerbahçe ile karşı karşıya geldi. Galatasaray mücadeleden 3-1'lik skorla galip ayrılarak liderliğini sürdürdü.

Google Haberlere Abone ol
Galatasaray, Kadıköy'de üç puana uzandı. Fenerbahçe karşısında üç gollü net galibiyet
Anadolu Ajansı

Trendyol Süper Lig'in 6. haftasında iki ezeli rakip Fenerbahçe ve Galatasaray, Ülker Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda karşı karşıya geldi.

Tam dört golün çıktığı dev derbide Galatasaray deplasmanda Fenerbahçe'yi 3-1 mağlup etmeyi başardı. Galatasaray'a galibiyeti getiren golleri Livakovic(KK), Mertens ve Sara kaydetti. Fenerbahçe'nin tek golü ise penaltıdan Dzeko ile geldi.

Bu galibiyetin ardından Galatasaray puanını 18 yaptı ve liderliğini sürdürdü. Fenerbahçe ise 13 puanda kaldı. Galatasaray önümüzdeki hafta sahasında Kasımpaşa'yı konuk edecek. Fenerbahçe ise deplasmanda Antalyaspor deplasmanına konuk olacak.

TRİBÜNLER TAMAMEN DOLDU

Fenerbahçeli taraftarlar, Galatasaray derbisinde tribünleri tamamen doldurdu. Maçtan saatler önce stat ve civarında toplanan taraftarlar, beste ve marşlarla coşku yaşadı.

Galatasaray, Kadıköy'de üç puana uzandı. Fenerbahçe karşısında üç gollü net galibiyet

Taraftarlar, müsabaka öncesinde de oyuncuları tek tek tribünlere çağırarak sevgi gösterilerinde bulundu. Bu arada Fenerbahçeli taraftarlar, karşılaşma öncesinde koreografi gerçekleştirdi.

SALLAI İLK KEZ FORMA GİYDİ

Sarı-kırmızılı ekibin 13 Eylül'de Almanya'nın Freiburg takımından kadrosuna kattığı kanat oyuncusu Roland Sallai, Fenerbahçe derbisinde 75. dakikada oyuna dahil oldu ve ilk kez bir resmi maçta forma giydi.

FENERBAHÇE'NİN SERİSİ SONA ERDİ

Trendyol Süper Lig'de 32 maçtır kaybetmeyen Fenerbahçe bu maçla birlikte serisini de kaybetti. Fenerbahçe Süper Lig'de en son geçen sezon Trabzonspor'a mağlup olmuştu.

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

1' İlk düdük sesi geldi ve dev derbi başladı.

10' Fenerbahçe etkili geldi. Dzeko'nun pasında ceza sahasında bomboş kalan Szymanski'nin sert şutu üstten auta gitti.

12' Galatasaray'ın yakın mesafeden kazandığı frikikte topun başına Mertens geçti. Mertens'in vuruşu çerçeveyi bulmadı.

20' Livakovic'ten çok kritik kurtarış! Sara'nın penaltı noktası civarından yaptığı vuruşta Livakovic topu kornere çeldi.

21' Derbide mükemmel gol! Lucas Torreira ceza sahası dışından nefis vurdu. Önce direğe ardından da Livakovic'e çarpan top ağlarla buluştu ve skor 1-0'a geldi.

Galatasaray, Kadıköy'de üç puana uzandı. Fenerbahçe karşısında üç gollü net galibiyet - Resim : 2

28' Derbide fark ikiye çıktı! Osimhen'in pasında aşırtma bir vuruşla ağları havalandıran Mertens skoru 2-0'e getirdi.

33' Maximin şansını uzaklardan denedi, Muslera sert gelen şutta iki hamlede hakimiyeti sağladı.

45' Galatasaray, Fenerbahçe karşısında ilk yarıyı Torreira ve Mertens'in golleriyle 2-0 önde tamamladı.

46' İkinci yarı başladı.

50' Fred'in kazandığı topta Maximin önündeki boşluğu kullandı ve ceza sahasına girdi. Maximin'in şutunda Fernando Muslera topu ayaklarıyla çeldi. Pozisyon tamamlandıktan sonra ofsayt bayrağı kalktı.

57' Galatasaray üçüncü gole yaklaştı. Mert Müldür'ün hatasında Galatasaray, Yunus Akgün ile kontra atağa çıktı. Yunus'un pasında ceza sahası içinden vuruşunu yapan Osimhen, Livakovic'i geçemedi.

59' Galatasaray farkı üçe çıkardı! Ceza sahası içinde çok şık bir vuruş yapan Sara, Livakovic'i mağlup ederek skoru 3-0'a getirdi.

Galatasaray, Kadıköy'de üç puana uzandı. Fenerbahçe karşısında üç gollü net galibiyet - Resim : 3

63' Fenerbahçe golü penaltıyla buldu. Kazanılan penaltıda Edin Dzeko golü bularak farkı ikiye indirdi.

78' Galatasaray dördüncü gole çok yaklaştı. Çağlar'dan sıyrılan Yunus Akgün yerden vuruşunu yaptı ancak Livakovic ayaklarıyla golü önledi.

90+4' İnanılmaz bir pozisyon yaşandı! Muslera'dan seken topu önünde bulan Nesyri boş kaleye şutunu çekti. Nelsson çizgi üzerinde çok kritik bir müdahalede bulundu.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin