Fenerbahçe, Avrupa Ligi'ne üç puanla başladı. Union SG karşısında iki gollü galibiyet

UEFA Avrupa Ligi'ndeki temsilcimiz Fenerbahçe yenilenen formatıyla iki numaralı kupada ilk maçında Union SG ile karşılaştı. Fenerbahçe sahasında konuk ettiği Union SG'yi 2-1'lik skorla mağlup ederek üç puanı hanesine yazdıran taraf oldu.

Google Haberlere Abone ol
Fenerbahçe, Avrupa Ligi'ne üç puanla başladı. Union SG karşısında iki gollü galibiyet

UEFA Avrupa Ligi'ndeki temsilcimiz Fenerbahçe ilk maçında Belçika ekibi Union SG'yi kendi saha ve seyircisi önünde ağırladı.

Sarı-lacivertli ekip sahadan 26. dakikada Çağlar Söyüncü ve 82. dakikada Burgess'in kendi kalesine attığı gollerle sahadan 2-1'lik skorla galip ayrıldı ve ilk maçında üç puana uzandı. Union SG'nin tek golü Skyes'tan geldi.

Fenerbahçe'de Osayi, Union SG'de ise Mac Allister kırmızı kartla oyun dışında kalan isimler oldu. Union SG'de Ivanovic 90+2. dakikada bir penaltı vuruşundan yararlanamadı.

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'ndeki ikinci maçında 3 Ekim Perşembe günü saat 22:00'de Hollanda ekibi Twente ile deplasmanda karşılaşacak.

JOSE MOURINHO'DAN ŞAŞIRTAN KADRO

Jose Mourinho, ligdeki Galatasaray derbisinin ilk 11'ine göre kadrosunda geniş rotasyon yaptı.

Deneyimli teknik adam, Ülker Stadı'nda oynanan karşılaşmada Galatasaray derbisine ilk 11'de başlayan Alexander Djiku, İsmail Yüksek, Edin Dzeko, Dusan Tadic ve Allan Saint-Maximin'i yedek soyundurdu. 61 yaşındaki teknik adam, bu isimlerin yerine Rodrigo Becao, Sofyan Amrabat, İrfan Can Kahveci, Cengiz Ünder ve Youssef En-Nesyri'yi ilk 11'de görevlendirdi.

Union Saint-Gilloise karşısında kalede Dominik Livakovic'i oynatan Portekizli teknik adam, savunma hattını Mert Müldür, Rodrigo Becao, Çağlar Söyüncü ve Jayden Oosterwolde'den kurdu.

Orta sahada Sofyan Amrabat ile Fred Rodrigues'e şans veren Mourinho, hücumda İrfan Can Kahveci, Sebastian Szymanski ve Cengiz Ünder'i görevlendirdi. Mourinho, gol yollarında ise Youssef En-Nesyri'yi tercih etti.

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

1' Maç başladı.

2' İlk tehlike Union SG'den geldi. Fenerbahçe ceza sahası içerisinde yaşanan karambolde, Union SG gole çok yaklaştı, Rodrigo Becao topu çizgiden çıkardı.

15' Sol çaprazdan ceza sahası içine giren Sadiki dar açıdan şansını denedi. Livakovic ayaklarıyla topu kornere çeldi.

17' Önce Livakovic ardından direk! Becao'nun savunma arkasına sektirdiği topta Ivanovic ceza sahası içinden vuruşunu yaptı. Livakovic'in müdahalesinde top direğe çarpıp kornere çıktı.

26' Fenerbahçe, Çağlar Söyüncü ile golü buldu. Becao'nun indirdiği topu çok şık bir vuruşla ağlara yollayan Çağlar Söyüncü skoru 1-0'a getirdi.

Fenerbahçe, Avrupa Ligi'ne üç puanla başladı. Union SG karşısında iki gollü galibiyet

36' Mert Müldür'ün güzel ortasına Nesyri kayarak vurdu ancak top üstten farklı bir şekilde auta gitti.

45' Fenerbahçe, Union SG önünde ilk yarıyı 1-0'lık skorla önde tamamladı.

46' İkinci yarı başladı.

48' Fenerbahçe ikinci gole çok yaklaştı. Szymanski'nin pasında Nesyri ceza sahası içinden vuruşunu yaptı ancak çerçeveyi bulamadı.

66' Khalaili'nin ceza sahası dışından yaptığı vuruşta savunmaya çarpan top ağlarda kaldı.

74' Union SG 10 kişi! Mac Allister, Nesyri'ye yaptığı faul sonrasında direkt kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

82' Fenerbahçe, Osayi'nin şutunda kaleciden dönen topu Burgess'in kendi ağlarına yollamasıyla skoru 2-0'a getirdi.

90' Fenerbahçe'de Osayi ceza sahasında yaptığı faul sonrasında ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Kazanılan penaltıda Livakovic, Ivanovic'e gol izni vermedi!

90+3' Union SG farkı bire indirdi. Direkten dönen topu ağlara yollayan Skyes skoru 2-1 yaptı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin