EURO 2024'ün açılış maçında gol yağmuru. Ev sahibi Almanya, İskoçya'yı farklı geçti

Futbolseverlerin merakla beklediği EURO 2024, Almanya ile İskoçya arasında oynanan maçla start aldı. Ev sahibi Almanya, A Grubu'ndaki ilk maçında İskoçya'yı 5-1 gibi farklı bir skorla mağlup etti ve turnuvaya galibiyetle başladı.

Google Haberlere Abone ol
EURO 2024'ün açılış maçında gol yağmuru. Ev sahibi Almanya, İskoçya'yı farklı geçti

EURO 2024'ün ilk maçında ev sahibi Almanya, İskoçya ile Münih Futbol Arena'da karşı karşıya geldi.

Maçın başından sonuna kadar rakibine büyük bir üstünlük kuran Almanya, İskoçya'yı 5-1'lik skorla geçerek turnuvaya üç puanla başladı. Almanya'nın gollerini Wirtz, Musiala, Havertz(P), Füllkrug ve Emre Can kaydetti. İskoçya'nın tek golü ise Rüdiger'(KK)den geldi.

İskoçya'da Porteous, VAR incelemesinin ardından direkt kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Almanya, A Grubu'ndaki ikini maçında Macaristan ile 19 Haziran'da karşılaşacak. İskoçya ise İsviçre ile yine 19 Haziran tarihinde kozlarını paylaşacak.

MUHTEŞEM AÇILIŞ TÖRENİ

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın (EURO 2024) açılış töreni yapıldı.

Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen turnuvanın açılış organizasyonu, Münih Futbol Arena'da gerçekleştirildi. A Grubu'nda Almanya ile İskoçya arasında yapılan açılış müsabakası öncesi düzenlenen tören, görsel bir şölene sahne oldu.

EURO 2024'ün açılış maçında gol yağmuru. Ev sahibi Almanya, İskoçya'yı farklı geçti

Takımların ısınmasının ardından başlayan programda dansçılar eşliğinde koreografi sunuldu. Turnuvada mücadele edecek 24 ülkenin bayraklarının yer aldığı koreografi büyük beğeni topladı.

JOSE MOURINHO TRİBÜNDE YERİNİ ALDI

Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho, açılış törenini statta takip etti. Sarı-lacivertli ekibin dünyaca ünlü Portekizli çalıştırıcı, Münih Futbol Arena'da yapılan açılış maçını efsanevi İskoç teknik adam Sir Alex Ferguson ile yan yana izledi.

EURO 2024'ün açılış maçında gol yağmuru. Ev sahibi Almanya, İskoçya'yı farklı geçti - Resim : 2

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ

Turnuvanın ev sahibi ülke Almanya, güvenlik önlemlerini sıkı tutuyor. Karşılaşmaların yapılacağı statların etrafında geniş güvenlik alanları oluşturan Alman yetkililer, basın mensupları dahil herkesi detaylı aramadan geçirerek içeri alıyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin