EURO 2024'te mutlu sona İngiltere'yi son dakikalarda deviren İspanya ulaştı

EURO 2024 final mücadelesinde İspanya ile İngiltere, Berlin'de kozlarını paylaştı. İspanya, İngiltere karşısında 2-1'lik galibiyete uzanarak EURO 2024'te mutlu sona ulaşan ekip oldu.

Google Haberlere Abone ol
EURO 2024'te mutlu sona İngiltere'yi son dakikalarda deviren İspanya ulaştı
Anadolu Ajansı

Almanya’da düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) finalinde İspanya ile İngiltere, Berlin Olimpiyat Stadyumu'nda karşı karşıya geldi.

İlk yarısı oldukça temposuz ve pozisyonsuz geçen mücadelenin ikinci yarısı golle başladı. Dakikalar 47'yi gösterirken turnuvanın iki parlayan yıldızı Yamal ve Nico Williams işbirliği golü getirdi. Yamal'ın pasında fileleri havalandıran Nico Williams dev finalde İspanya'yı 1-0 öne geçiren golü kaydetti.

Mücadeleyi bırakmayan İngiltere 73. dakikada Cole Palmer ile eşitliği getirdi. Yerden çok düzgün bir vuruşla ağları havalandıran Cole Palmer, İngiltere adına beraberlik golünü kaydeden isim oldu.

Dev finalde son sözü ise İspanya'dan Oyarzabal söyledi. Cucurella'nın yerden ortasında topu ağlara yollayan Oyarzabal skoru 2-1 yaptı ve bu skorun ardından İspanya, EURO 2024'te şampiyonluğunu ilan etti.

İSPANYA'DAN TARİHİ BAŞARI

İspanya, İngiltere'yi mağlup ederek Avrupa Futbol Şampiyonası tarihinde en fazla şampiyonluk yaşayan ülke oldu. Daha önce dört kez final oynama başarısı gösteren İspanyollar, 1964, 2008 ve 2012'de mutlu sona ulaşmış 1984'te ise ikinciliği elde etmişti.

YAMAL REKOR KIRMAYA DEVAM ETTİ

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) İspanya ile İngiltere'yi karşı karşıya getiren final maçında sahaya çıkan genç İspanyol yıldız Lamine Yamal, tarihe geçti.

Final maçına 17. doğum gününden bir gün sonra çıkan Yamal, şampiyona tarihinde finalde oynayan en genç futbolcu rekorunu kırdı.

13 Temmuz 2007 doğumlu Yamal, EURO 2016 finalinde Fransa'ya karşı Portekiz formasıyla 18 yaş 328 günlük iken sahaya çıkan Renato Sanchez'e ait rekorun yeni sahibi oldu.

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

1' İspanya-İngiltere mücadelesi başladı.

13' İspanya'nın kullandığı köşe vuruşunda Rodri topu yeniden içeri çevirdi. Le Normand'ın rövaşatasında meşin yuvarlak az farkla auta gitti.

45' Temponun çok fazla yükselmediği ilk yarıda gol sesi çıkmadı.

46' İkinci yarı başladı.

47' İspanya finalde gol perdesini açan taraf oldu. Yamal'ın pasında düzgün bir vuruşla topu ağlara yollayan Nico Williams, İspanya'yı 1-0 öne geçirdi.

EURO 2024'te mutlu sona İngiltere'yi son dakikalarda deviren İspanya ulaştı

55' İspanya ikinci gole çok yaklaştı. Morata'nın şutunda Pickford'u geçen şutta Stones topun ağlarla buluşmasına izin verdi.

64' Bellingham çerçeveyi yokladı! Müthiş bir çalımla kaleyi karşısında gören Bellingham'ın yerden vuruşu az farkla auta gitti.

66' Sağ kanada atılan pasta Lamine Yamal vuruşunu yaptı. Savunmadan seken top kaleye doğru yöneldi, Jordan Pickford'ın müdahalesi sonrası top ağlara gitmedi ve kornere çıktı.

73' Dev finale denge geldi! Bellingham'ın pasında fileleri havalandıran Cole Palmer, İngiltere adına golü kaydeden isim oldu.

86' İspanya finalde yeniden önde! Cucurella'nın yerden ortasını tek vuruşla ağlara yollayan Oyarzabal takımını yeniden öne geçirdi.

90' İnanılmaz karambol! Kullanılan köşe vuruşu sonrası Rice kafa vuruşunu yaptı. Simon topu kurtardı. Guehi dönen topa vurdu, Dani Olmo çizgiden çıkardı. Declan Rice'ın kafa vuruşunda top üstten auta gitti.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin