EURO 2024 heyecanı. Türkiye, ilk mağlubiyetini aldı: Portekiz'e 3-0 mağlup olduk

2024 Avrupa Şampiyonası F Grubu ikinci maçında A Milli Takım, Portekiz ile mücadele etti. Türkiye, Portekiz'e 3-0 mağlup oldu. A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella'dan yenilgi ve Arda Güler açıklaması geldi.

Google Haberlere Abone ol
EURO 2024 heyecanı. Türkiye, ilk mağlubiyetini aldı: Portekiz'e 3-0 mağlup olduk

EURO 2024 F Grubu ikinci maçında Türkiye, Portekiz'e 3-0 mağlup oldu.

Portekiz, 21. dakikada Bernardo Silva'nın golüyle 1-0 öne geçti. 28. dakikada Samet Akaydin'in geri pasında kaleci Altay Bayındır ile anlaşmazlık yaşaması sonucunda topu kendi ağlarına gönderdi ve fark 2'ye çıktı.

Portekiz 56. dakikada Bruno Fernandes ile skoru 3-0'a getirdi ve maçın sonucunu da belirlemiş oldu.

Kart sınırında bulunan Abdülkerim Bardakcı, 25. dakikada gördüğü sarı karttan dolayı Çekya maçında cezalı duruma düştü.

20 YIL SONRA İLK

Türkiye (3 sarı kart) - (2 sarı kart) Portekiz, EURO 2004'ten (5; Yunanistan - İspanya) bu yana ilk yarısında en fazla sarı kart çıkan Avrupa Şampiyonası maçı oldu.

Avrupa Şampiyonası tarihinin en golcü oyuncusu olan Cristiano Ronaldo (14), 1968'den bu yana en fazla asist yapan isim konumunda yer alıyor. (7)

Portekiz bu sonuçla birlikte gruptaki puanını 6'ya yükselterek liderliği Türkiye'den devraldı ve son 16 turunu garantiledi.

MONTELLA’DAN AÇIKLAMA

Portekiz mağlubiyeti sonrası açıklama yapan A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella "Bir şeyler ters gidince ilk düşman Milli Takım'ın hocası oluyor. Bunun farkındayım. Karar verirken, bildiklerimi uyguluyorum." dedi. Arda Güler ile ilgili Montella "Arda Güler konusunda üzgünüm. Arda yorgundu ve sakatlık riski vardı." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin