Dev finalde Beşiktaş, Trabzonspor'u geriden gelip mağlup etti. Siyah-beyazlılar, Türkiye Kupası'nı 11. kez müzesine götürdü

Ziraat Türkiye Kupası finalinde Beşiktaş ile Trabzonspor, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda karşı karşıya geldi. Beşiktaş 1-0 geriye düştüğü finalde Trabzonspor'u 3-2 mağlup etmeyi başardı ve Türkiye Kupası'nı 11. kez müzesine götürdü.

Google Haberlere Abone ol
Dev finalde Beşiktaş, Trabzonspor'u geriden gelip mağlup etti. Siyah-beyazlılar, Türkiye Kupası'nı 11. kez müzesine götürdü

Ziraat Türkiye Kupası'nda iki dev kulüp Beşiktaş ile Trabzonspor kozlarını Atatürk Olimpiyat Stadı'nda paylaştı.

Mücadelede gol perdesini açan isim 13. dakikada Onuachu oldu. Uzun boyuna rağmen orta sahadan aldığı topla ceza sahasına giren Onuachu şık bir vuruşla ağları havalandırdı ve Trabzonspor'u 1-0 öne geçirdi. İlk yarının uzatma dakikalarında Beşiktaş'ın kazandığı penaltıda golü bulan Ghezzal skora denge getirdi ve ilk yarı 1-1 sona erdi.

Mücadelenin 54. dakikasında yine Beşiktaş golü bulan taraf oldu. Muleka'nın şık pasında kafayla fileleri bulan Salih Uçan takımını 2-1 öne geçirmeyi başardı. Dakikalar 89'u gösterirken sahneye Pepe çıktı ve Mert Günok'tan seken topu ağlara göndererek skoru 2-2'ye getirdi.

Dev finalde son sözü ise Al Musrati söyledi. Ceza sahası dışından nefis bir vuruş yapan Al Musrati skoru 3-2'ye getirdi ve maçın skorunu belirleyen isim oldu.

Serdar Topraktepe 90+9. dakikada hakeme itirazlarından dolayı kırmızı kart gördü.

ŞEHİTLER İÇİN SAYGI DURUŞU YAPILDI

Karşılaşma öncesinde Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde şehit düşen Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba ve güvenlik korucusu Yahya Yıldız için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Her iki takımın oyuncuları, sahaya "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez" pankartıyla çıktı.

BAKAN BAK MAÇI TRİBÜNDEN TAKİP ETTİ

Beşiktaş ile Trabzonspor arasında oynanan Ziraat Türkiye Kupası finalini, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da takip etti. Bakan Bak, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan müsabakayı Beşiktaş Kulübü Başkanı Hasan Arat ve Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan ile izledi.

Türkiye Kupası finali öncesinde Sefo ve Norm Ender sahne aldı. Norm Ender, Cumhuriyet'in 100. yılı için yazdığı "Parla" şarkısını seslendirdi. Norm Ender, ayrıca İstiklal Marşı'nı da okudu.

SERDAR TOPRAKTEPE ÜÇÜNCÜ İSİM OLDU

Serdar Topraktepe; Tayfur Havutçu ve Sergen Yalçın'ın ardından Beşiktaş tarihinde hem oyuncu hem de teknik adam olarak Türkiye Kupası'nı kazanan üçüncü isim oldu.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin