Bizim Çocuklar, EURO 2024'e galibiyetle başladı. Mert Müldür ve Arda Güler'den, Gürcistan ağlarına jeneriklik gol

EURO 2024 F Grubu'nda ilk maçında Gürcistan ile karşılaşan A Milli Futbol Takımımız mücadeleden Mert Müldür, Arda Güler ve Kerem Aktürkoğlu'nun golleriyle 3-1'lik galibiyetle ayrıldı ve turnuvaya üç puanla başladı. Arda Güler, Cristiano Ronaldo'yu geçerek Avrupa Şampiyonası'nda çıktığı ilk maçta gol atan en genç oyuncu oldu.

Google Haberlere Abone ol
Bizim Çocuklar, EURO 2024'e galibiyetle başladı. Mert Müldür ve Arda Güler'den, Gürcistan ağlarına jeneriklik gol
Anadolu Ajansı

Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) F Grubu'nda Türkiye ile Gürcistan, Dortmund'daki BVB Stadyumu'nda karşı karşıya geldi.

Vincenzo Montella yönetimindeki A Milli Futbol Takımımız, EURO 2024 F Grubu'nda oynadığı ilk maçta Gürcistan'ı 3-1 mağlup etti ve turnuvaya iyi bir başlangıç yaptı.

Ay-yıldızlı ekibimize galibiyeti getiren golleri Mert Müldür, Arda Güler ve Kerem Aktürkoğlu kaydetti. Gürcistan'ın tek golü ise Mikautadze'den geldi. A Milli Futbol Takımımız gruptaki ikinci maçında 22 Haziran tarihinde Portekiz ile karşılaşacak. Gürcistan ise yine aynı tarihte Çekya ile mücadele edecek.

ARDA GÜLER TARİHE GEÇTİ

Gürcistan karşısında nefis bir gole imza atan Arda Güler, Avrupa Şampiyonası tarihine geçmeyi başardı. Arda Güler, Cristiano Ronaldo'yu geçerek Avrupa Şampiyonası'nda çıktığı ilk maçta gol atan en genç oyuncu oldu.

Bizim Çocuklar, EURO 2024'e galibiyetle başladı. Mert Müldür ve Arda Güler'den, Gürcistan ağlarına jeneriklik gol

TRİBÜNLER KIRMIZI-BEYAZA BÜRÜNDÜ

Türkiye ile Gürcistan arasında oynanan karşılaşma için tribünler tamamen doldu. BVB Dortmund Stadyumu'nun büyük bölümünde Türk taraftarlar yer aldı. Ay-yıldızlı forma ve bayraklarla tribünde yer alan taraftarlar, milli takıma büyük destek verdi.

AÇILIŞ MAÇINDA İLK GALİBİYET

Türkiye, 6. kez katıldığı Avrupa şampiyonalarına ilk kez puan ve galibiyetle başladı. Daha önce katıldığı 5 Avrupa Şampiyonası'nda da ilk maçlarından mağlubiyetle ayrılan ay-yıldızlı ekip, ilk kez puan ve galibiyetle açılış yaptı.

Türkiye, açılış maçlarında EURO 96'da Hırvatistan'a 1-0, EURO 2000'de İtalya'ya 2-1, EURO 2008'de Portekiz'e 2-0, EURO 2016'da Hırvatistan'a 1-0 ve EURO 2020'de İtalya'ya 3-0 mağlup olmuştu.

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

1' Türkiye-Gürcistan maçı ilk düdük sesiyle başladı.

6' A Milli Takım gole yaklaştı. Hakan Çalhanoğlu'nun kullandığı kornerde Kaan Ayhan'ın kafa vuruşu direğin hemen üzerinden auta gitti.

10' Direkte patladı! Ceza yayından nefis bir şut çıkaran Kaan Ayhan'ın vuruşu direkten döndü.

Bizim Çocuklar, EURO 2024'e galibiyetle başladı. Mert Müldür ve Arda Güler'den, Gürcistan ağlarına jeneriklik gol - Resim : 2

14' Kenan Yıldız'ın dar açıdan sert vuruşunda Mamardashvili topu iki hamlede kontrol etti.

21' Seri paslaşmalarla atağı şekillendiren A Milli Takım'da, Hakan Çalhanoğlu ceza sahası dışından şansını denedi ancak çerçeveyi bulamadı.

26' Nefis, harika, şahane bir gol! Savunmadan seken topu gelişine bir vuruşla ağlara yollayan Mert Müldür skoru 1-0'a getirdi.

27' Kenan Yıldız'ın golü, VAR incelemesinin ardından ofsayt nedeniyle geçersiz sayıldı.

32' Gürcistan beraberliği yakaladı. Mikautadze'nin yakın direğe vuruşunda top ağlarla buluştu ve skor 1-1'e geldi.

36' Gürcistan ikinci gole çok yaklaştı. Mikautadze'nin penaltı noktası üzerinden volesi direğin bir karış yanından auta gitti.

45' Mücadelenin ilk yarısı 1-1'lik eşitlikle sona erdi.

46' İkinci yarı başladı.

57' Mamardashvili gole izin vermedi! Hakan Çalhanoğlu'nun frikiğinde Mamardashvili zor da olsa topu çelmeyi başardı.

65' Bir mükemmel gol daha! Arda Güler ceza sahasının dışından sol ayağıyla füzeyi gönderdi ve skor 2-1'e geldi.

70' Kochorashvili'nin vuruşunda Mert Günok'u geçen top üst direkten döndü. Mert Günok ardından topun kontrolünü sağlamayı başardı.

87' Mutlak bir pozisyon kaçtı! Zeki Çelik'in ortasında Yusuf Yazıcı'nın yakın mesafeden kafa vuruşunda Mamardashvili'yi geçemedi.

90+3' Gürcistan beraberlik golüne çok yaklaştı. Mikautadze yakın mesafeden vuruşunda çerçeveyi bulamadı.

90+6' Gürcistan direğe takıldı. Direkten dönen topun ardından kaleye giden topu Samet kafayla kornere yolladı.

90+7' Son dakikada Gürcistan kalecisinin korner atışına gelmesinin ardından ceza sahası dışına seken topu alan Kerem Aktürkoğlu boş kaleye golünü attı ve maçın skorunu belirledi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin