Beşiktaş'ın 3 yıldız futbolcusu Alanyaspor maçı öncesi sakatlandı

Beşiktaş'ta Daniel Amartey, Alex Oxlade-Chamberlain ve Vincent Aboubakar sakatlık nedeniyle bu haftaki Alanyaspor maçında yer alamayacak.

Google Haberlere Abone ol
Beşiktaş'ın 3 yıldız futbolcusu Alanyaspor maçı öncesi sakatlandı

Beşiktaş Kulübü, futbolcular Daniel Amartey, Alex Oxlade-Chamberlain ve Vincent Aboubakar'ın sağlık durumu hakkında açıklama yaptı.

Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklama şu şekilde:

Bel ağrısı şikayetinin ardından Acıbadem Altunizade Hastanesi’nde MR görüntülemesi yapılan futbolcumuz Daniel Amartey’de akut lomber disk patolojisi saptanmıştır. Üst solunum yolu enfeksiyonu geçiren futbolcumuz Alex Chamberlain ile alt karın bölgesinde ağrısı olan ve yapılan değerlendirmesinde atletik pubalji saptanan futbolcumuz Vincent Aboubakar, Corendon Alanyaspor maçı kadrosunda bulunmayacaktır. Futbolcularımızın tedavisine sağlık ekibimiz tarafından başlanmıştır.

VİNCENT ABOUBAKAR KİMDİR?

Vincent Aboubakar 22 Ocak 1992 yılında Kamerun'un Garoua kentinde dünyaya geldi. 1, 84 metre boyunda olan Vincent Aboubakar Süper Lig takımlarından Beşiktaş'ta forma giyiyor. Asıl adı Vincent Pate Aboubakar olan Vincent Aboubakar santrafor mevkisinde oynuyor. Çok küçük yaşlardan itibaren futbola ilgi duyan Kamerunlu milli futbolcu Vincent Aboubakar futbola 2006 yılında başladı. 2006- 2008 yıllarında Coton Sport alt yapısında oynayan Vincent Aboubakar 2009 yazında Elite One Ligi'ne yükseldi. Başarılı futbolcunun profesyonel futbol kariyeri 2009 yılında Coton Sport futbol takımı ile birlikte başlamış oldu.

ALEX OXLADE-CHABERLAIN KİMDİR?

Alex Oxlade-Chamberlain, İngiltere'nin Portsmouth şehrinde 15 Ağustos 1993 tarihinde dünyaya geldi.

Oxlade-Chamberlain, Southampton Akademisi'ne yedi yaşında katıldı. 2 Mart 2010'da Southampton formasıyla ilk maçına, 16 yıl 199 günlükken Huddersfield Town'a karşı 5-0 galibiyetle biten maçta yedek kulübesinden oyuna girdi ve Theo Walcott'un ardından kulüp tarihinin en genç ikinci oyuncusu oldu.

20 yaşında, Ağustos 2011 tarihinde yaklaşık 12 milyon Pound'luk bir ücretle Arsenal ile sözleşme imzalayan futbolcu, merkez orta saha ve kanat olarak oynamaktadır.

2017 yılında Liverpool'a transfer olan tecrübeli isim, Kırmızılar'da da etkili performanslarıyla ön plana çıktı ve takımıyla önemli başarılar elde etti. Ancak 2018-2019 sezonunun sonlarına doğru ciddi bir diz sakatlığı geçirince uzun süre sahalardan uzak kaldı.

Chamberlain, Liverpool'da Premier Lig, UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Süper Kupası gibi prestijli kupaların da aralarında bulunduğu pek çok turnuvada şampiyonluk yaşadı.

DANİEL AMARTEY KİMDİR?

Daniel Amartey, 21 Aralık 1994 doğumlu stoper mevkinde forma giyen Ganalı milli futbolcudur.

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Etiketler beşiktaş sakatlık
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin