Beşiktaş gol oldu yağdı! Lugano'yu rahat geçen Beşiktaş adını UEFA Avrupa Ligi'ne yazdırdı

UEFA Avrupa Ligi play-off turu rövanş maçında Beşiktaş, İsviçre'de 3-3 berabere kaldığı Lugano'yu kendi saha ve seyircisi önünde ağırladı. Beşiktaş taraftarının müthiş desteğiyle karşılaşmadan 5-1'lik skorla galip ayrıldı ve adını UEFA Avrupa Ligi'ne yazdırdı.

Google Haberlere Abone ol
Beşiktaş gol oldu yağdı! Lugano'yu rahat geçen Beşiktaş adını UEFA Avrupa Ligi'ne yazdırdı

UEFA Avrupa Ligi'ndeki temsilcimiz Beşiktaş play-off turu rövanş maçında İsviçre temsilcisi Lugano ile kozlarını paylaştı.

Maçın başından sonuna kadar rakibine büyük bir üstünlük kuran Beşiktaş tam altı golün çıktığı maçta sahadan 5-1'lik skorla galip ayrıldı ve rakibini toplam skorda 8-4 ile eleyerek adını UEFA Avrupa Ligi'ne yazdırdı. Beşiktaş'a turu getiren golleri Immobile(2), Gedson, Rafa Silva ve Salih Uçan kaydetti. Lugano'nun tek golü Vladi'den geldi.

UEFA Avrupa Ligi'nde kura çekimi TSİ yarın saat 14:00'te gerçekleşecek.

TRİBÜNLERDE 30 AĞUSTOS COŞKUSU

Beşiktaş, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladı. Siyah-beyazlı taraftarlar karşılaşma öncesinde kapalı tribünün alt bölümünü kaplayan büyüklükte Türk bayrağı açtı. Karşılaşmaya büyük ilgi gösteren Beşiktaşlı taraftarlar, Tüpraş Stadı'nı büyük oranda doldurdu. Takımların sahaya çıkışı esnasında UEFA'nın Avrupa Ligi için bestelediği müzik yerine İzmir Marşı çalındı.

Beşiktaş gol oldu yağdı! Lugano'yu rahat geçen Beşiktaş adını UEFA Avrupa Ligi'ne yazdırdı

İLK 11'DE TEK DEĞİŞİKLİK

İsviçre'deki ilk maçta Cher Ndour'a forma verip Semih Kılıçsoy'u yedek soyunduran teknik direktör Giovanni van Bronckhorst, Dolmabahçe'deki müsabakada ise Semih'i sahaya sürerek, Ndour'u kulübeye çekti.

Kaleyi Mert Günok'a teslim eden Hollandalı teknik adam, savunma dörtlüsünü Svensson, Paulista, Emirhan Topçu, Masuaku'dan kurdu. Orta sahanın merkezine Gedson Fernandes, Al Musrati'yi yerleştiren siyah-beyazlı teknik direktör, hücum hattında Rashica, Rafa Silva, Semih Kılıçsoy ve Ciro Immobile'ye forma verdi.

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

1' Maç başladı.

7' Beşiktaş maça çok hızlı başladı. Masuaku'nun serbest vuruşunda kaleciden seken topu kafayla ağlara yollayan Immobile skoru 1-0'a getirdi.

Beşiktaş gol oldu yağdı! Lugano'yu rahat geçen Beşiktaş adını UEFA Avrupa Ligi'ne yazdırdı - Resim : 2

13' Beşiktaş ikinci gole çok yaklaştı. Savunmanın arkasına sarkan Immobile'nin vuruşu kaleciyi geçse de savunma topun ağlarla buluşmasını engelledi.

27' Papadopoulos'un kafa vuruşunda Mert Günok rahat bir kurtarış yaptı ve gole izin vermedi.

29' Beşiktaş çok net bir fırsattan yararlanamadı! Savunmada yapılan hata sonrası Rashica kaleciyle karşı karşıya kaldı ancak vuruşunda golü bulamadı.

41' Yine çizgiden çıktı! Immobile'nin şutunda kaleciden dönen topu Semih tek vuruşla ağlara yollamaya çalıştı. Lugano savunması çizgi üzerinde topa müdahale etti.

45' Beşiktaş, Lugano karşısında ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

46' İkinci yarı başladı.

59' Lugano maça denge getirdi. Ceza sahasına yapılan ortada bomboş durumda olan Vladi fileleri havalandırdı ve skor 1-1'e geldi.

65' Beşiktaş yeniden önde! Rafa Silva'nın müthiş pasında tek vuruşla topu ağlara yollayan Gedson skoru 2-1 getirdi.

Beşiktaş gol oldu yağdı! Lugano'yu rahat geçen Beşiktaş adını UEFA Avrupa Ligi'ne yazdırdı - Resim : 3

70' Rafa Silva şova devam ediyor! Rashica'nın pasında kalecinin üzerinden nefis bir vuruş yapan Rafa Silva farkı ikiye çıkardı.

71' Beşiktaş'tan üst üste goller. Kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda dar açıdan golünü atan Immobile skoru 4-1 yaptı.

88' Muci beşinci golü kaçırdı! Kaleciyle karşı karşıya kalan Muci ayağının dışıyla uzak köşeyi düşündü ancak meşin yuvarlak az farkla dışarı çıktı.

90+2' Muçi'nin vurduğu topta kaleciden seken topu önünde bulan Salih Uçan sakin kalarak kale önünde topu ağlara yolladı ve maçın skorunu belirledi: 5-1.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin