Altın çocuk! Arda Güler Cristiano Ronaldo'yu geçti: İlk 11'de çıktığı 7 maçın hepsinde gol attı, Avrupa Şampiyonası rekorunu kırdı

A Milli Takım, Euro 2024 Avrupa Şampiyonası'nda ilk maçına çıktı. 3-1'lik skorla turnuvaya galibiyetle başlayan Milli Takım'da Arda Güler turnuvanın rekorunu kırdı. Real Madrid ve A Milli Takım'da ilk 11 çıktığı 7 maçın 7'sinde de gol atan Arda Güler, Avrupa Şampiyonası finallerinde gol atan en genç futbolcu olarak Cristiano Ronaldo'yu geçti.

Google Haberlere Abone ol
Altın çocuk! Arda Güler Cristiano Ronaldo'yu geçti: İlk 11'de çıktığı 7 maçın hepsinde gol attı, Avrupa Şampiyonası rekorunu kırdı

Almanya'da düzenlenen Euro 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'na A Milli Takımımız rekorla başladı. Gürcistan ile oynadığı ilk maçı 3-1 kazanan Ay Yıldızlılarımızda Arda Güler turnuvanın bugüne kadar atılmış en güzel gollerinden birini kaydetti. Arda Güler hem A Milli Takım'da gol atan en genç futbolcu oldu hem de Avrupa Şampiyonası tarihine geçerek Cristiano Ronaldo'yu geride bıraktı.

19 yaşındaki yıldız futbolcu, 65. dakikada ceza sahası dışından harika bir şut çekti ve kalecinin sağından topu ağlarla buluşturdu. Arda Güler, attığı bu golle Milli Takımımız adına Avrupa Şampiyonası finallerinde gol atan en genç futbolcu oldu.

Arda Güler ayrıca (19 yaş 114 gün), Cristiano Ronaldo'yu (2004; 19 yaş 128 gün) geride bırakarak Avrupa Şampiyonası tarihinde çıktığı ilk maçta gol atan en genç oyuncu oldu  Bununla birlikte genç oyuncu, bu sezon Real Madrid ve Milli Takım formasıyla ilk 11 çıktığı 7 maçın 7'sinde de gol atmış oldu.

Arda Güler müthiş performansı sonrası maçın oyuncusu seçildi.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin