Ekol TV'de üst düzey veda. Kanalın Genel Koordinatörü tecrübeli isim Cem Tekel görevden ayrıldı

29 Nisan'da yayın hayatına başlayan Ekol TV'de üst düzey bir ayrılık gerçekleşti. Kanalın tüm kurulum aşamasında önemli bir yere sahip olan tecrübeli gazeteci Cem Tekel, Ekol TV'ye veda etti.

Google Haberlere Abone ol
Ekol TV'de üst düzey veda. Kanalın Genel Koordinatörü tecrübeli isim Cem Tekel görevden ayrıldı

29 Nisan'da yayın hayatına başlayan Ekol TV'de üst düzey bir ayrılık gerçekleşti. Kanalın tüm kurulum aşamasında önemli bir yere sahip olan tecrübeli gazeteci Cem Tekel, Ekol TV'ye veda etti.

Ocak 2024'te yayın hayatına başlayacağı duyurulan ancak 29 Nisan sabahı yayına geçen Ekol TV'de flaş bir ayrılık yaşandı. Kanalın kurulum aşamasından beri Ekol TV'de görev alan ve son olarak Genel Kooridatör görevini yürüten tecrübeli gazeteci Cem Tekel ile kanalın yolları ayrıldı. Cem Tekel 22 Mayıs'ta Genel Koordinatör olarak atanmıştı. 

DUYGUSAL VEDA MESAJI

Çalışanlara veda mesajı paylaşan Cem Tekel şu ifadeleri kullandı: "1 Mart günü Ekol Tv'ye başladığımda sadece 5 kişiydik. 31 Mart Yerel Seçimleri ve Ramazan Bayramı'nda verdiğimiz uzun araya rağmen kısa bir sürede yüzlerce kişilik çok deneyimli harika bir ekip kurmayı başardık.

Meslektaşlarımız arasında 6 aydan daha önce yayına çıkamayacağımızı düşünenler çoğunluktaydı. Aramızda bile 29 Nisan'da yayına çıkılmasının imkansız olduğuna inananlar vardı. O an içinde bulunduğumuz zorluklara, mücadele etmemiz gereken sorunlara bakıldığında belki de haklılardı. Ama unuttukları, hesaba katmadıkları bir şey vardı. Biz yeni bir hikaye yazmak için yola çıkmıştık. İmkansızı gerçek kılmak için canımızı dişimize taktık.

Çok yoğun çalışıp en ince ayrıntısına kadar planlamamızı yaptık. Hata payını en aza indirdiğimizde artık hazırdık. Hep birlikte Türk televizyonculuk tarihinde benzerine az rastlanacak bir başarıya, bir rekora imza attık. Seçim dönemindeki belirsizlik ve 9 günlük bayram tatiline rağmen 2 aydan daha kısa sürede yayın hayatına geçtik. Sadece birkaç haftada bile program ve haberlerimizle dikkat çektik, kendimizden bahsettirmeyi başardık, gündemi belirledik.

Sizinle birlikte yol yürümekten onur duyduğumu her zaman bilmenizi isterim. Türkiye'ye yepyeni bir kanal kazandıran ekibin başında olmanın gururu ve üzerime düşeni yapmanın verdiği huzurla görevimi yerine getirdiğimi düşünüyorum. Ekol Tv'de gecemizi günümüze katarak döktüğümüz ter ve attığımız sarsılmaz temelle çok daha büyük başarılara imza atılacağına inancım tam. En derin sevgi ve saygılarımla..."

CEM TEKEL KİMDİR?

1974 yılında İstanbul’da doğan Cem Tekel, 1993 yılında Anadolu Ajansı’nda stajyer olarak mesleğe adımını attı. Ardından sırasıyla İnter Star, Show TV, Kanal 6, Show TV, Star TV ve son olarak 15 yıl boyunca Kanal D Haber merkezinde çalıştı.

Muhabir olarak Ortadoğu, Kafkaslar, Kuzey Irak ve özellikle Suriye'nin dört bir yanından yaptığı çarpıcı haberlerle ün kazandı. Afrin Operasyonunu cephe hattında takip etti. Afrin şehir merkezine Türk askeriyle birlikte giren birkaç haberciden biriydi. Rusya-Ukrayna savaşında Kiev’deki gelişmeleri de ekrandan paylaştı.

2018 yılında Kanal D’deki görevinden ayrıldıktan sonra Show Haber ile anlaştı. Son olarak kapanan Olay TV’de çalışan Cem Tekel, 2021'de Show TV’ye geri dönüş yapmıştı.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin