Ünlü oyuncudan kötü haber. Yüzüklerin Efendisi'nin Gandalf'ı Ian McKellen hastaneye kaldırıldı

Yüzüklerin Efendisi ve Hobbit serilerinde Gandalf karakterine hayat veren 85 yaşındaki Ian McKellen'dan üzücü bir haber geldi.

Google Haberlere Abone ol
Ünlü oyuncudan kötü haber. Yüzüklerin Efendisi'nin Gandalf'ı Ian McKellen hastaneye kaldırıldı

Yüzüklerin Efendisi ve Hobbit serilerinde Gandalf karakterine hayat veren 85 yaşındaki Ian McKellen'dan üzücü bir haber geldi.

Sayısız filmdeki başarılı performansıyla dünya çapında büyük bir üne kavuşan Ian McKellen, son derece talihsiz bir olay yaşadı.

Dünyaca ünlü aktör, tiyatro sahnesinde ayağı kayıp düştü.

APAR TOPAR HASTANEYE KALDIRILDI

Yazar Paul Nero, sosyal medya hesabından lan Mckellen'in kaza geçirdiğini duyurdu.

Nero, X (Twitter) hesabından yaptığı paylaşımda “Seyirciler bu gece Noel Coward Tiyatrosu’nda Sir Ian Mckellan’ın sahneden düşmesiyle büyük bir şok yaşadı. Çalışanlar ünlü oyuncuya hemen yardım etmek için koştu. Dualarımız onunla" ifadelerine yer verdi.

85 yaşındaki oyuncunun sağlık durumunun iyiye gittiği belirtildi.

SIR IAN MCKELLEN KİMDİR? 

Sir Ian Murray McKellen, 25 Mayıs 1939 yılında dünyaya gelen İngiliz oyuncudur. Altı kez Laurence Oliver Ödülleri, birer kez Tony Ödülleri, Altın Küre Ödülleri, SAG Ödülleri, BIF Ödülleri, iki kez Satürn Ödülleri, dört kez Drama Desk Ödülleri ve iki kez Eleştirmenlerin Seçimi Film Ödülleri almıştır. iki kez Akademi Ödülleri adaylığı, dört BAFTA adaylığı ve beş Primetime Emmy Ödülleri adaylığı bulunan oyuncunun çalışma alanı çeşitliliği Shakespearci ve modern tiyatrodan popüler fantezi ve bilimkurguya kadar uzanır. En çok bilinen rolleri Yüzüklerin Efendisi ve Hobbit film serilerindeki Gandalf ve X-Men film serilerindeki Magneto olarak öne çıkmıştır.

McKellen'a 1979 yılında Britanya İmparatorluk Nişanı unvanlarından "Komutan (Commander - CBE) unvanı verildi. 1991 yılında tiyatroya yaptığı katkılar dolayısıyla Kraliçe II. Elizabeth tarafından şövalye ilan edilmiş ve 2008 yılında yine kraliçe tarafından Order of the Companions of Honour üyesi yapılmıştır. 1988 yılında eşcinsel olduğunu açıklamış ve LGBT sosyal hareketlerinin görünen yüzü olmuştur.

IAN MCKELLEN'IN ÖNEMLİ BAŞARILARI

Yüzüklerin Efendisi üçlemesinde ve Hobbit filminin kadrosunda Gandalf'ı canlandırdı.

X-Men film serilerinde metallere hükmeden Magneto olarak rol aldı.

1988 yılında BBC radyosunda eşcinsel olduğunu açıklayan oyuncu, eşcinsellerin haklarını savunmaya başladı ve İngiltere’deki eşcinsellerin toplum içinde eşitliği için faaliyete geçen Stonewall Group’u kurdu.

Üniversite'de 20'yi aşkın tiyatro oyununda rol aldı.

1990'da "Sir" unvanı kazandı.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin