Aşkın Nur Yengi sihirli şişeyi sandıktan çıkardı. Aşk şarkılarını Haluk Bilginer'in gözlerinin içine bakarak söyledi... Sezen Aksu'nun son projesini duyurdu

Aşkın Nur Yengi'nin Harbiye konserinde Pera Filarmoni Orkestrası tam not aldı. Dinleyiciler orkestraya hayran kaldı. Konserde Yengi 'sihirli şişe'sini sandıktan çıkardı, aşk şarkılarını Haluk Bilginer'e bakarak söyledi. Yengi, Harun Kolçak ve Uzay Heparı'yı andı, duygusal anlar yaşandı. Ünlü şarkıcı, Sezen Aksu'nun her gün stüdyoya girdiğini belirterek 'son projeyi' duyurdu.

Aşkın Nur Yengi sihirli şişeyi sandıktan çıkardı. Aşk şarkılarını Haluk Bilginer'in gözlerinin içine bakarak söyledi... Sezen Aksu'nun son projesini duyurdu

MEDYATAVA/ÖZEL

Aşkın Nur Yengi'nin Harbiye'de konser verdi. Yengi'nin konserinde 42 kişiden oluşan Pera Filarmoni Orkestrası ile birlikte 50 müzisyen eşlik etti. Orkestra dinleyicinin büyük beğenisini topladı.

İLK KEZ SAHNEYE ÇIKTIĞI YER

Yengi 1990'lı yıllarda ilk konserini Harbiye'de verdiğini belirterek, "Buranın o yüzden ayrı bir heyecanı var." dedi.

HARUN KOLÇAK SAHNEDEYDİ

Yengi, Harun Kolçak ve Uzay Heparı şarkılarını söyledi. Kolçak ve Heparı için 'Aramızdan zamansız ayrıldılar. Bu şarkıları onlar da dinliyor.' dedi.

Yedi yıl önce hayatını kaybeden Kolçak'ın görüntüsü arka ekrana yansıtıldı. Yengi ile Kolçak'ın birlikte düet yaptığı 'Bile Bile' parçası tekrar söylendi. Harbiye'de duygusal anlar yaşandı. Konserde belki de en büyük alkış burada yaşandı.

SEYİRCİNİN ARASINA DALDI

"Ayrılmam" parçasında "siz bana gelmişsiniz, ben size gelmez miyim" diyerek sahneden inen tam 10 dakika boyunca seyircilerin arasında şarkılarını söyledi. Bu anlarda konserin en önden takip eden eski eşi usta oyuncu Haluk Bilginer, Yengi'nin elini öptü.

AŞK ŞARKILARINI HALUK BİLGİNER'İN GÖZLERİNİN İÇİNE BAKARAK SÖYLEDİ

Yengi'nin aşk şarkılarını Bilginer'e bakarak söylemesi, zaman zaman bazı şarkıların manidar yerlerinde göz atması ise dikkatlerden kaçmadı.

"HER ŞİŞEDEN BU SES ÇIKMIYOR"

Yengi konserde yılların 'sihirli şişe'sini sandıktan çıkardı. Yengi, "Meşhur şişe size 90'lardan beri size bir şey anlatıyor. Hiç kimse çalamıyor. Neden Acaba? Deneyen vardır ama... (Seyirciler: Çok denedik.) Ama size bir sır vereyim her şişeden bu ses çıkmıyor. Aramızda damacana ile deneyen var. Şarkı da benim şişede benim. Ama artık birine el vermek istiyorum. Kaç yaşındayız, üfle üfle nereye kadar..." ifadelerini kullandı.

SEZEN AKSU'NUN YENİ PROJESİ...

"Ne şanslıyım de mi? Hepsine dokunarak gelmişim buralara." diyen Yengi, kızı Nazlı Bilginer için Sezen Aksu'nun çalışma içerisinde olduğunu söyledi. Yengi, "Şimdi ona taktı kafayı. Onu şarkıcı yapacak. Her gün stüdyoya gidiyoruz. Sabah akşam stüdyodayız. Ben çok istiyorum, çok mutlu oluyorum. Çünkü öyle muhteşem bir insandan hepimizin hayatında izler kalmalı diye düşünüyorum. Bütün alkışlar Sezen Hanıma." ifadelerini kullandı.

Yengi, sözü Aysel Gürel’e, müziği Onno Tunç’a ait olan, Sezen Aksu’nun yorumu bilinen çocuk gelinlerin hikayesini anlatan “Ünzile” parçasını da söyledi. Şarkı ile birlikte Harbiye'de duygusal anlar yaşandı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin