Yasak konulan Manukyan tekrar sahnelenecek. Bahar Hacıbektaşoğlu Medyatava'ya konuştu

Gizemli hayatı her dönem merak konusu olan genelev patroniçesi Matild Manukyan'ın hayatından bir kesit anlatan Manukyan daha önce Alanya'da yasaklanmıştı. Oyun bu kez 21 Ekim Pazartesi günü Gazipaşa'da kadınlara ücretsiz olarak sahnelenecek. Daha önce hedef gösterilip yasaklanan oyunun yaratıcısı ödüllü oyuncu Bahar Hacıbektaşoğlu; "Hiçbir tiyatro ve sanatçı izleyicisinden ayırılıp kapı dışarı edilmeyi hak etmiyor." dedi.

Medyatava Özel Yasak konulan Manukyan tekrar sahnelenecek. Bahar Hacıbektaşoğlu Medyatava'ya konuştu

Gizem ERTÜRK / MEDYATAVA

Matild Manukyan’ın hikâyesini ölümünden yıllar sonra tiyatro sahnesine taşıyan Bahar Hacıbektaşoğlu’nun Manukyan'ı 21 Ekim Pazartesi günü saat 20.30'da ABB Gazipaşa Kültür Merkezi'nde izleyici ile buluşacak.

Yasak konulan Manukyan tekrar sahnelenecek. Bahar Hacıbektaşoğlu Medyatava'ya konuştu

Alanya Belediyesi’nin MHP’li yönetimi, 31 Mart yerel seçimlerinden önce 20 Şubat 2023 tarihinde Matild Manukyan’ın hayatının anlatıldığı “Manukyan” oyununu kaldırmıştı.

'Manukyan' oyununun yazarı ve oyuncusu Bahar Hacıbektaşoğlu, bu karara karşı destek olanlara ithafen sadece kadınlara oynayacağını belirtti.

Yasak konulan Manukyan tekrar sahnelenecek. Bahar Hacıbektaşoğlu Medyatava'ya konuştu - Resim : 2

MedyaTava'dan Gizem Ertürk'e konuşan sanatçı; "Öncelikle böyle riskli bir oyunu hayata geçirdiğim için kendimle gurur duyduğumu söylemek istiyorum. Bir sanatçı olarak okuduğum cümleler karşısında çok ağırlaştım, fakat o ağırlıktan hafiflik doğdu. Kendime “Devam et, Bahar” dedim. “Bu sansüre, bu yasağa, bu engele rağmen…” ki bu kelimeler aciz olanların tarafındadır. Hiçbir tiyatro ve sanatçı izleyicisinden ayırılıp kapı dışarı edilmeyi hak etmiyor. Seyirci de oyunu izleme hakkının elinden alınmasını hak etmiyor. “Manukyan” önemli bir kadın, 6 sefer vergi rekortmenliği elde etmiş bir Genelev Patroniçesi. İcra ettiğim ve kaleme aldığım oyunun sonuna kadar arkasındayım ve sanatımla gurur duyuyorum. Yasaklanan nedir? Sahneye çıkmam mı? Engellenmek mi? Bu gerçekten komik olur çünkü daha çok var olur, oynarım. Hele ki sansür. Sansür, kadına sansür. Öyle mi? Nedir sansür bu ülkede? Kadın bu kadar değerli, çalışkan ve bu kadar dik dururken.. Nedir bu aymazlık? Kadın gibi yegane varlığın sevgisini tadabilselerdi, kendi kendilerine “vay halimize” derlerdi. Peki biz neredeyiz? Hala aynı noktada mıyız? Kadınlar olarak biz hep sahada, daima sevgi dolu ve güçlü bir birlik içinde olacağız. Oyun yasaklandığında Çetin Çevik ile bir söz verdik ve oyunumuzu ücretsiz sahneleme kararı aldık. 21 Ekim akşamı, Alanya Gazipaşa Kültür Merkezi’nde kadınlara özel bir temsil gerçekleştirip verdiğimiz sözü tutacağız ve orası bir çiçek bahçesini aratmayacak." dedi. 

Yasak konulan Manukyan tekrar sahnelenecek. Bahar Hacıbektaşoğlu Medyatava'ya konuştu - Resim : 3

Bahar Hacıbektaşoğlu’nun hem gerçeklere dayanan hem de hayal gücünden beslenerek yazdığı  tek kişilik performansı Manukyan, 2 Kasım'da Sahne Joker'de İstanbul'da tiyatro severlerin karşısına çıkacak.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Etiketler tiyatro Manukyan
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin