“Karanlık bir gecede gökten düşüp parçalanan bir yıldız gibi…” Fosforlu Cevriye, İstanbullu sanatseverler tarafından büyük ilgi gördü!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Türk tiyatrosunun en sevilen eserlerinden Suat Derviş'in kaleme aldığı "Fosforlu Cevriye"yi, şehrin geleneksel etkinliklerinden Açıkhava Yaz Oyunları kapsamında sahneledi.

Google Haberlere Abone ol
“Karanlık bir gecede gökten düşüp parçalanan bir yıldız gibi…” Fosforlu Cevriye, İstanbullu sanatseverler tarafından büyük ilgi  gördü!

Gülriz Sururi'nin uyarladığı, Yelda Baskın'ın usta dokunuşlarıyla hayat verdiği oyun, Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu'nda izleyicilerle buluştu.

“Karanlık bir gecede gökten düşüp parçalanan bir yıldız gibi…” Fosforlu Cevriye, İstanbullu sanatseverler tarafından büyük ilgi  gördü!

1930'lu ve 40'lı yılların İstanbul'unun, tüm canlılığı ve renkliliğiyle sahneye taşındığı “Fosforlu Cevriye”; etkileyici karakterleri, unutulmaz replikleri ve dönemin atmosferini yansıtan müzikleriyle izleyicileri zamanda bir yolculuğa çıkardı.

Güçlü oyunculukları, etkileyici sahne tasarımı, dönemi yansıtan kıyafetleriyle İstanbullu sanatseverler tarafından büyük ilgi gören oyun, uzun süre alkışlandı.

“Karanlık bir gecede gökten düşüp parçalanan bir yıldız gibi…” Fosforlu Cevriye, İstanbullu sanatseverler tarafından büyük ilgi  gördü! - Resim : 2

Açıkhava Heyecanı Devam Ediyor

Suat Derviş’in yazdığı, Gülriz Sururi’nin uyarladığı,  Yelda Baskın’ın yönettiği Fosforlu Cevriye; 14 Ağustos 2024 tarihinde 21.00’de,

Carlo Goldoni’nin yazdığı, Aslı Öngören’in yönettiği İki Efendinin Uşağı; 16 Ağustos 2024 tarihinde 21.00’de,

Cengiz Toraman’ın yazıp yönettiği Rüstemoğlu Cemal'in Tuhaf Hikâyesi; 17 Ağustos 2024 tarihinde 21.00’de sahneleniyor.

 

 

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin