Hadia: Utku Yasavul'dan Filistinli çocuklara sinema yoluyla bir hediye! Ödüllü kısa filmin yönetmeni Medyatava'ya konuştu: Muzaffer o taşı uluslararası kamuoyunun kafasına attı...

Yönetmen Utku Yasavul'un kısa filmi Hadia, "Filistinli bir çocuk ne hediye ister? sorusunun peşinden gidiyor. Medyatava'ya özel açıklamalarda bulunan Utku Yasavul, "Taş kuvvetli bir simge. Filmde Muzaffer o taşı biraz da uluslararası kamuoyunun kafasına attı" dedi.

Google Haberlere Abone ol

İsrail’in Filistin toprakları üzerinde sürdürdüğü savaş ve baskı sanat dünyasında da yansımalara neden oluyor. Yönetmen Utku Yasavul da, “Filistinli bir çocuk ne hediye ister?” sorusunun üzerinden giderek çektiği kısa film Hadia ile Filistin meselesini sinema üzerinden bir kez daha gündeme getiriyor. Yasavul’un Gazze’deki çocuklara ithaf ettiği “Hadia” filmi, Short Shot Fest, Sittannavasal International Film Festival, New York Monthly Film Festival, Walthamstow International Film Festival, Pune Short Film Festivali’nde resmi seçkiye girerken, Kino Film Festivali‘nden ise Onur Ödülü ile döndü. Yasavul, kısa filmi Hadia’yı Medyatava’ya anlattı.

KAMUOYUNUN KAFASINA BİR TAŞ

Muzaffer Emin Keleş’in başrolde yer aldığı Hadia, İstanbul’da yaşayan bir çocuğun Filistinli çocuklara hediye göndermesini konu ediniyor. Edward Said’in taş atan fotoğrafı ile birlikte Filistin meselesinde taşın önemine dikkat çeken Yasavul, “Taş kuvvetli bir simge. Filmde Muzaffer o taşı biraz da uluslararası kamuoyunun kafasına attı.” diye konuştu.

‘SÜREKLİ HATIRLATMAK LAZIM’

Günümüzde film çekim ekipmanlarının çok daha kolay ulaşılabilir olduğunu belirten Yasavul, herkesi Filistin meselesi üzerine üretim yapmaya davet etti. Yasavul, bugüne kadar 10 binden fazla çocuğun hayatını kaybettiğini hatırlatarak, “Bir sene önce değil, bayramdan önce olanları bile unutmuş durumdayız. Bugün bütün paradigmamız hafızasızlık üzerine kurulu. Sürekli sürekli hatırlatmaya ihtiyacımız var.” dedi.

Kaynak: MedyatavaTV
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin