Gülten Dayıoğlu Çocuk Romanı Ödülü'nü kazanan belli oldu. Gala gecesine ünlü akını

2007 yılında kurulan Gülten Dayıoğlu Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Vakfı tarafından, her yıl düzenlenen “Çocuk Romanı Ödülünü” Profesör 104 ‘’Nükleer Çağ’’ adlı romanıyla Tunç Kurt kazandı. Gülten Dayıoğlu’nun hem 61'inci sanat yılını hem de doğum gününü kutlamak adına Galatasaraylılar Cemiyeti’nde de bir gece düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Gülten Dayıoğlu Çocuk Romanı Ödülü'nü kazanan belli oldu. Gala gecesine ünlü akını

Gülten Dayıoğlu Çocuk ve Gençlik Edebiyat Vakfı, nitelikli çocuk ve gençlik edebiyatı eserlerinin yaygınlaştırılmasına, Türkçemizi doğru ve yalın kullanan yeni kuşak yazarların yetişmesine katkı sağlamak amacıyla her yıl ödüller vermektedir.

Bahçeşehir Üniversitesi Fazıl Say Salonu’nda gerçekleşen ödül töreninde Dayıoğlu Ailesi hazır bulundu. “Çocuk Okur Büyük Düşünür” konulu panele, Zeynep-Murat Dayıoğlu, Güneş Dayıoğlu, Müge Sırmabıyık, Tuba Peksayar, vakıf üyesi Doğan Hızlan, Latife Boyner, Vali/Mülkiye Başmüfettişi Funda Kocabıyık hanımefendi, İstanbul Eğitimden Sorumlu Vali Yardımcısı Mustafa Kaya beyefendi, Beşiktaş Milli Eğitim Müdürü Sedat Işık beyefendi gibi isimler katıldı.

Gülten Dayıoğlu Çocuk Romanı Ödülü'nü kazanan belli oldu. Gala gecesine ünlü akını

“Çocuk Okur Büyük Düşünür” konulu panele konuşmacı olarak, Prof. Dr. Selahattin Dilidüzgün, Doç. Dr. Seda Saraç , Doç. Dr. Özgül İnce Samur, Doç. Dr. Tuğba Çelik Korat ve Esra Yazdıç Demir katılımları ile gerçekleştirildi.

Tunç Kurt’un ödülünü bu sene 61'inci sanat yılını kutlayan, Vali/Mülkiye Başmüfettişi Funda Kocabıyık, İstanbul Vali Yardımcısı Mustafa Kaya, Yazar Gülten Dayıoğlu, Murat Dayıoğlu ve Cemal Dayıoğlu takdim etti.

'BİR TÜRKÇE ÖDEVİ OLARAK KABUL EDİLMELİ'

Gülten Dayıoğlu Ödülleri Organizasyon Komitesi Sekreteri ve Sözcüsü Murat Dayıoğlu, yaptığı açıklamada; “Türk dilinin olumsuz etkilerden arındırılmasını, Türkçe’yi doğru ve yalın kullanan yeni kuşak yazarların ve araştırmacıların yetişmesine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Yarışmamız aynı zamanda bir Türkçe ödevi olarak da kabul edilmelidir” dedi.

Gülten Dayıoğlu’nun hem 61'inci sanat yılını hem de doğum gününü kutlamak adına da Galatasaraylılar Cemiyeti’nde Gala Gecesi düzenlendi. Dünya çapında tanınan yazar Gülten Dayıoğlu eserleri ülke çapında eğitim fakültelerinde yüksek lisans ve doktora tezlerine konu olmakta.

Geceye katılanlar arasında Latife Boyner, Gülten Dayıoğlu, Zeynep-Murat Dayıoğlu, Lerzan Boyner; Selim-Emel Bayraktar, Sinem Uslu, Tuba Peksayar, Gülbin Simitçioğlu, Müge Sırmabıyık, Elif Balkuv, Hülya Kalyoncu, Vali/Mülkiye Başmüfettişi Funda Kocabıyık, Sibel-Ferruh Karakaşlı gibi isimler bulundu.

Gelini Zeynep Dayıoğlu’nun 17. Ödül töreni için hazırladığı kısa belgesel filmi tüm izleyenleri duygulandırdı. Gülten Dayıoğlu’nun 89 uncu yaş günü için kitaplarından oluşan doğum günü pastası ile buluşma anı tüm salonda coşkulu ve duygulu anlar yaşattı.

GÜLTEN DAYIOĞLU ÇOCUK VE GENÇLİK EDEBİYATI VAKFI HAKKINDA

Gülten Dayıoğlu Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Vakfı, yılını çocuk ve gençlik edebiyatına adamış, çocuk ve gençlik kitabı alanında en çok okunan yazarlarımız arasında yer alan Gülten Dayıoğlu tarafından 2007 yılında kuruldu.

Nitelikli Çocuk ve Gençlik Edebiyatı eserlerinin yaygınlaştırılmasına, Türkçemizi doğru ve yalın kullanan yeni kuşak yazarların yetişmesine katkı sağlamak amacıyla kurulan vakıf her yıl belirli alanlarda ödüller vermektedir.

Gülten Dayıoğlu Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Danışma Kurulu şu isimlerden oluşuyor: Dr. Kemal Ateş, Gülten Dayıoğlu, Prof. Dr. Selahattin Dilidüzgün, Dr. Fatih Erdoğan, Feyza Hepçilingirler, Erden Heper (Altın Kitaplar temsilcisi), Doğan Hızlan, Prof.Dr.Gülçin Alpöge , Sunay Akın, Dr. Tekin Özertem, Prof.Dr. Sedat Sever, Mustafa Ruhi Şirin (Çocuk Vakfı Temsilcisi), Çiğdem Gündeş, Doç.Dr. Tuğba Çelik, Prof. Dr. Betül Çotuksöken, Prof.Dr. Hakan Kumbasar ve Yalvaç Ural.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin