Erkan Yolaç kimdir, neden öldü, hastalığı neydi? Erkan Yolaç hangi programları sundu?

Bir zamanların popüler televizyon programı sunucusu Erkan Yolaç 89 yaşında hayatını kaybetti. Yolaç, 1985'ten itibaren Pazar günleri TRT1 ekranlarında yayınlanan 'Stüdyo Pazar' programındaki 'Evet-Hayır Yarışması' ile ünlenmişti. Peki, Erkan Yolaç kimdir, neden öldü, hastalığı neydi? Erkan Yolaç hangi programları sundu? İşte hayat hikayesi...

Google Haberlere Abone ol
Erkan Yolaç kimdir, neden öldü, hastalığı neydi? Erkan Yolaç hangi programları sundu?

Televizyon camiasının ünlü siması Erkan Yolaç, tedavi gördüğü hastanede hayata gözlerini yumdu. Meyhaneci, Yılların Ardından ve Muhteşem Serseri filmlerinde oyunculuk da yapan Yolaç'ın ölüm nedeni merak konusu oldu. Peki, Erkan Yolaç kimdir, neden öldü, hastalığı neydi? Erkan Yolaç hangi programları sundu?

ERKAN YOLAÇ KİMDİR, NEDEN ÖLDÜ, HASTALIĞI NEYDİ?

Erkan Yolaç, 24 Şubat 1935 tarihinde Kırklareli'nin Babaeski ilçesinde dünyaya gözlerini açtı. Sofya'dan Türkiye'ye göç etmiş bir Edirne'li bir ailenin çocuğu olan Yolaç'ın annesi Hikmet Hanım, babası Alpullu Şeker Fabrikası'nda görev yapan Mehmet Bey'dir. Yolaç'ın ailesi, babasının mühendis olması (yol açması) nedeniyle "Yolaç" soyadını aldı.
Yolaç ve ailesi Erkan 6 yaşındayken İstanbul'a taşındı. Yolaç, ortaöğrenimini İstanbul'da Saint-Joseph Fransız Lisesi'nde aldı, bir yıl sonra ise Kenan Evren Anadolu Lisesi'nde eğitimine devam etti. Babasının işi sebebiyle ailesi 1951'de Karabük'e taşındı. Bundan dolayı eğitimine yatılı olarak Kastamonu Lisesi'nde devam eden Yolaç, edebiyat öğretmeni Rauf Mutluay'ın yönlendirmesiyle belediye anons mikrofonlarından anons yaparak ilk sunuculuk deneyimini yaşadı.

Erkan Yolaç kimdir, neden öldü, hastalığı neydi? Erkan Yolaç hangi programları sundu?

Daha sonra Belediye başkanı Osman Zeki Oktay'ın isteği üzerine belediyenin tüm anonslarını yapmaya başladı. 1959 yılına gelindiğinde ise İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi'nden iç mimar olarak mezun oldu.

Yolaç, 1970 Türkiye Güzeli olan Asuman Tuğberk ile 1976'da evlendi. Eşi ile birlikte bir konfeksiyon atölyesi kurarak işletti. Çiftin bir kızı ve bir oğlu oldu.

ERKAN YOLAÇ HANGİ PROGRAMLARI SUNDU?

Yolaç, 1960 yılında Ankara Radyosu'nda bayram özel eğlence programı sundu. Huysuz Virjin, Orhan Boran, Leyla Sayar gibi isimlerle gazinolarda çalışan Yolaç, önceden İngiliz yayın kuruluşu BBC'de yapılan "Evet- Hayır" isimli yarışmayı kendi tarzına uyarladı ve ilk kez 1962'de Caddebostan Gazinosu'nda sahnede uyguladı.

Yolaç, 1985 yılından itibaren TRT televizyonunda yayımlanan Stüdyo Pazar programı içinde sunduğu 'Evet-Hayır'' yarışmasını sundu. 1996 yılından itibaren TGRT'de "Erkan Yolaç Show" adlı bir eğlence programı yaptı.

 

EVET-HAYIR YARIŞMASI NASILDI?

Yarışmacılar iki dakika boyunca Yolaç'ın sorularını Evet ya da Hayır kelimesini kullanmadan yanıtlamaya çalıştı. Yolaç, yıllarca sahnede, radyoda ve televizyonda sunuculuk yapan Yolaç, 1964 yılIında iki sinema filminde oyuncu olarak rol aldı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin