Efes Deneyim Müzesi nerede, nasıl gidilir? Dünyanın en iyi müzesi seçilen Efes Deneyim Müzesi ücretli mi, içinde neler var?

Efes Deneyim Müzesi, ABD Las Vegas'ta 'en iyi müze"' ödülünü aldı. Mondo-Dr Awards’ta 'müzeler' kategorisinde birincilik ödülü alan Efes Deneyim Müzesi merak konusu oldu. Peki, Efes Deneyim Müzesi nerede, nasıl gidilir? Dünyanın en iyi müzesi seçilen Efes Deneyim Müzesi ücretli mi, içinde neler var? İşte detaylar...

Google Haberlere Abone ol
Efes Deneyim Müzesi nerede, nasıl gidilir? Dünyanın en iyi müzesi seçilen Efes Deneyim Müzesi ücretli mi, içinde neler var?

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet NUri Ersoy, Efes Deneyim Müzesi'nin Las Vegas'ta Mondo-Dr Awards’ta 'en iyi müze' seçildiğini duyurdu. Söz konusu müze, DEM Müzecilik tarafından işletiliyor. Modriale Publishing Dergisi’nin 7. Mondo-Dr Awards ödül töreni, 12 Haziran'da Las Vegas'ta düzenlendi ve Efes Deneyim Müzesi müzeler kategorisinde dünyanın en iyi müzesi ödülünü hak etti. Peki, dünyanın en iyi müzesi seçilen Efes Deneyim Müzesi ücretli mi, içinde neler var?

EFES DENEYİM MÜZESİ NEREDE, NASIL GİDİLİR?

Efes Deneyim Müzesi, UNESCO dünya mirası listesindeki, İzmir'in Selçuk ilçesinde bulunan Efes Antik Kenti'nde yer alıyor. Efes Büyük Antik Tiyatro'da bulunan Deneyim Müzesi'nin adresi ise şöyle:

Atatürk, Efes Antik Kenti, Antik Tiyatro Karşısı, 35920 Selçuk/İzmir

Efes Deneyim Müzesi nerede, nasıl gidilir? Dünyanın en iyi müzesi seçilen Efes Deneyim Müzesi ücretli mi, içinde neler var?

Müze'ye Efes'e giden toplu taşıma araçlarıyla ya da özel aracınızla gidebilirsiniz. Toplu ulaşım ile gitmek istiyorsanız Cuma pazarı mevkiinden veya Kuşadası otogardan kalkan Selçuk dolmuşlarına binebilirsiniz. Efes'e en yakın durakta inip yaklaşık 10-15 dakikalık yürüyüş ile Efes alt kapıya ulaşabilirsiniz.

EFES DENEYİM MÜZESİ ÜCRETLİ Mİ?

Efes Antik Kenti'nde yer alan Deneyim Müzesi, Türk vatandaşlar için 425 TL'dir. Müzekart geçerli değildir.

EFES DENEYİM MÜZESİ İÇİNDE NELER VAR?

Üç bölümden oluşan Efes Deneyim Müzesi'nin ilk odasında Delfi Kahini ile ilgili kehanetler öğretiliyor. Söz konusu kehanette yaklaşık sekiz bin yıl önce, Atinalı Prens Androclos’un Anadolu’da yeni bir şehir keşfetmesi ve şehrin tanrıçası Artemis ile onun şehirdeki rolü anlatılıyor. Bu oda üç tapınağa sahip: Birinci tapınak, Mermer Tapınak, Artemis Tapınağı. Burada ziyaretçilere 5 dakika 30 saniye süren hikaye anlatılıyor.

Efes Deneyim Müzesi nerede, nasıl gidilir? Dünyanın en iyi müzesi seçilen Efes Deneyim Müzesi ücretli mi, içinde neler var? - Resim : 2

Efes Deneyim Müzesi'nin ikinci odasında ise Arkadya Yolu yer alıyor. Bu yoldan indikten sonra ziyaretçiler Kleopatra ve Mark Anthony ile karşılaşıyor. St. Paul'un dua ettiği ve St. Paul Bazilikası'nın inşa edildiği bu yerdeki görsel şölen ise 7 dakika 30 saniye sürüyor.
Üçüncü oda ise şehrin tanrıçasına adanmış. Burada ses ve ışık deneyimi ile Artemis'in gerçek boyutlu heykeli ziyaretçileri sarmalayan bir ekranın birleşiminden oluşuyor. Buradaki deneyim ise 2 dakika 30 saniye sürüyor.

EFES DENEYİM MÜZESİ HANGİ GÜNLER AÇIK?

Müze, haftanın 7 günü saat 08:00-23:30 arasında açıktır. Bu saatler arasında Efes Deneyim Müzesi'ni ziyaret edebilirsiniz.

 

DÜNYANIN EN İYİ MÜZESİ SEÇİLDİ

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy sosyal medya hesabından, "Dünyanın en iyisi Efes Deneyim Müzesi" notuyla şu mesajı paylaştı:

"UNESCO dünya mirası olan Efes Antik Kenti'ndeki Efes Deneyim Müzemiz Las Vegas'ta 'En İyi Müze' ödülüne layık görüldü. Teknoloji, tasarım ve sergi alanında dünyanın en seçkin ödüllerinden biri olan Mondo-Dr Awards'ta kendi alanında rakiplerini geride bırakan müzemiz, bu prestijli ödülle adını dünyaya da duyurmuş oldu. Dünyanın en seçkin müzelerini ardında bırakan Efes Deneyim Müzemizi tebrik ediyor, dünyanın en iyisi olma yolculuğunda müzemize emek veren herkese teşekkür ediyorum."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin