Dünyaca ünlü yönetmen David Lynch hayranlarını üzen haber...

İkiz Tepeler, Mullholand Çıkmazı, Eraserhead, Kayıp Otoban gibi kült filmleriyle adını Amerikan bağımsız sinemasına altın harflerle yazdıran yönetmen David Lynch'ten hayranlarını üzen haber geldi. Daha önce sinema sektörüne küsmesi sebebiyle film yapmak istemediğini söyleyen Lynch bu kez sağlık sorunları yüzünden zorunlu olarak artık film yapmasının mümkün olmadığını duyurdu. Lynch, uzun süre sigara içmekten amfizem hastası olduğunu açıkladı...

Dünyaca ünlü yönetmen David Lynch hayranlarını üzen haber...

Sinema dünyasına getirdiği benzersiz estetik ve anlatı tarzıyla çığır açan yönetmen David Lynch cephesinden hayranlarını üzen bir haber geldi.

Dünyaca ünlü yönetmen David Lynch hayranlarını üzen haber...

İkiz Tepeler, Mullholand Çıkmazı, Eraserhead, Kayıp Otoban gibi kültür filmlerin yönetmeni uzun süre sigara içmesine bağlı olarak amfizem hastası olduğunu ve artık evden çıkmasının bile mümkün olmadığını söyledi.

Ünlü yönetmen birkaç yıl önce değişen sinema sektörünün dinamiklerine ayak uydurmak istemediği için uzun metraj film çekmeyeceğini söylemişti.

David Lynch, birkaç ay önce kendisinin ilk uzun metrajlı animasyon filmi olacak Snootworld projesinin Netflix tarafından reddedildiğini açıklamıştı.

Lynch, Netflix‘in projeyi “eski moda masalların günümüzde kalitesiz bulunması” sebebiyle reddettmiş olabileceğini söyledi. 

Şimdi de sağlık sorunları sebebiyle film çekmesinin imkansız olduğu haberi geldi.

Bu olay akıllarımıza Gandhi'nin "Düşüncelerinize dikkat edin kaderiniz olur" sözünü hatırlattı. 

Ünlü yönetmene geçmiş olsun dileklerimizi gönderiyor, bir an önce sağlığına kavuşarak en azından bizlere bir "veda filmi" hediye etmesini tüm kalbimizle diliyoruz. Olmasa da var olanlar nesillerce yeterli olur zaten..

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin