Can Evrenol ve Duygu Kocabıyık Sayara ile sınırları zorluyor! Medyatava TV'ye konuştular: Sinema okulunda Nuri Bilge Ceylan'ı tanımıyorlar, beni tanıyorlar

Korku-suç ve aksiyon öğelerini bir arada barından kanlı intikam hikayesi Sayara'yı filmin yönetmeni Can Evrenol ve başrol oyuncusu Duygu Kocabıyık ile konuştuk. Gizerm Ertürk'ün sorularını yanıtlayan ikili, vizyona yeni giren filmin yolculuğunu ve yaşadıklarını anlattı.

Türünün nadir örneklerinden biri olan, korku-suç ve aksiyon öğelerini bir arada barından ‘Sayara’ gösterime girdi. 

Can Evrenol'un yazıp yönettiği filmi izlemek büyük bir cesaret barındırıyor. Filmin oyuncu kadrosunda Duygu Kocabıyık, Emre Kızılırmak, Özgül Koşar yer alıyor.

Can Evrenol ve Duygu Kocabıyık Sayara ile sınırları zorluyor! Medyatava TV'ye konuştular: Sinema okulunda Nuri Bilge Ceylan'ı tanımıyorlar, beni tanıyorlar

Kanlı bir intikam yolculuğu… 

Türkmenistanlı sessiz bir spor salonu temizlikçisi olan Sayara’nın kız kardeşinin, kontrolden çıkarak caniye dönüşen bir arkadaş grubu tarafından öldürülmesinin ardından başlayan intikam hikayesi oldukça sert görüntülere sahne oluyor.

"NURİ BİLGE CEYLAN'I TANIMIYORLAR, BENİ TANIYORLAR" 

Can Evrenol ve Duygu Kocabıyık, röportajda filmle ilgili detayları verdi. "Sayara" filminin festival yolculuğunun başlamasıyla birlikte sürecin nasıl ilerleyeceği sorusunu yanıtlayan Can Evrenol, Norveç'te yaşadığı bir anektot anlattı. Evrenol şunları söyledi:

"Çok güzel bir festival sürecimiz var. Kore ve Almanya gibi yerlere şimdiden satıldı bile. Sayara'nın çok şanslı olduğunu düşünüyorum. Daha samimi detaylar da verebilirim, ama vermeyeceğim. Çok güzel bir yolculuğu olacak. Baskın Türkiye'de sinemaya çıktığında şunu fark ettim. Arkadaşlarım sinemada filme gitmiyorlar, Türk korku filmine gitmiyorlar. 

Ama onun dışında sinemanın niş bir yere gelmesinden dolayı Baskın korsandan dolayı buluştu izleyicisiyle. Baskın yurt dışında daha biliniyor bu arada. Norveç'te bir arkadaşım sinema öğretmeni. Bana dedi ki, "Bizim sınıftaki insanlar arasında Nuri Bilge Ceylan'ı tanıyan yok ama sınıfın yarısı Baskın'ı biliyor" demişti bana. Sayara'nın benzer bir yolculuğu olacağına inanıyorum" dedi.

 

Kaynak: Medyatava Özel
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin