Babylon Soundgarden kapsamında 20 Temmuz’da İstanbul’da dinleyeceğimiz Floating Points’den yeni albüm

Sam Shepherd, diğer adıyla Floating Points, yeni albümü Cascade'in 13 Eylül 2024’te Ninja Tune etiketiyle yayımlanacağını duyurdu. Bu duyurunun ardından Shepherd, Tokyo merkezli sanatçı Akiko Nakayama ile süregelen iş birliğiyle hazırladığı görsellerle birlikte single 'Key103'yi de paylaştı.

Google Haberlere Abone ol

Cascade, tamamlanmamış işlerin bir patlaması olarak tanımlanıyor. 2022'nin sonlarında, sahne adının yansıttığı gibi özgürce türlerin arasında dolaşan Shepherd, Kaliforniya çölünde yeni bir çalışma üzerinde yoğunlaştı. İlk bale müziği olan Mere Mortals, San Francisco Balesi ile birlikte ortaya çıkmıştı. Shepherd bu süreci, "O zamanlar birçok farklı yönü deniyordum." diye hatırlıyor.

Babylon Soundgarden kapsamında 20 Temmuz’da İstanbul’da dinleyeceğimiz Floating Points’den yeni albüm

2021'de yayımlanan ve birçok yıl sonu listesinin ilk sıralarında yer alan önceki albümü Promises, Shepherd'ın tipik modüler synth ve karmaşık davul seslerini, geç efsanevi saksafoncu Pharoah Sanders ve Londra Senfoni Orkestrası ile birlikte işlediği bir çalışma olarak dikkat çekmişti.

Bu birliktelik o kadar büyük ilgi gördü ki, 2023 Eylül'de Hollywood Bowl'da gerçekleştirilen ve biletleri tükenen gösterinin yanı sıra bir Mercury Prize adaylığı da kazandı.Cascade, “Crush” albümünün devamı olarak ortaya çıktı; bu kayıt, Floating Points'in dans pistinde geleneksel formunda yeniden deneyimlenmesine olanak tanıyor.

Buchla ritimleriyle dolu, hata içeren melodilerle dolup taşan, dans eden kalabalığı büyüleyen albümü Shepherd, “türünün bir devamı olacak şekilde tasarlandı” şeklinde yorumluyor. Akiko Nakayama tarafından yaratılan renkli ve akıcı görsellerle dolu bir albüm kapağı Cascade'ın sanatını açıklıyor.

Ayrıca, Crush gibi hareket, güzellik ve baskıyı ima eden tek bir kelime ile etkileyici bir başlık taşıyor. En önemlisi, dinleyicileri defalarca kendine çeken büyüleyici sesini tanımlıyor.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin