Altın Portakal Sanat Direktörü Deniz Yavuz: Bakanlık desteğinin olmaması festivalin üzerindeki tahakkümü ortadan kaldırdı!

Geçtiğimiz yıl sansür tartışmalarının yarattığı kaos nedeniyle gerçekleştirilemeyen Altın Portakal Film Festivali bu yıl kaldığı yerden tüm coşkusuyla devam ediyor. Festivalin sanat direktörü Deniz Yavuz, festival yoğunluğunda küçük bir mola verip MedyaTava muhabiri Gizem Ertürk'ün sorularını açıklıkla yanıtladı. Parasal destekler tahakkümleri beraberinde getiriyor. Bu sene bakanlık desteği almayan festivalin bu sayede daha özgür olduğunu söyledi.

Altın Portakal Sanat Direktörü Deniz Yavuz: Bakanlık desteğinin olmaması festivalin üzerindeki tahakkümü ortadan kaldırdı!

GİZEM ERTÜRK / MEDYATAVA

Geçtiğimiz yıl sansür tartışmalarının yarattığı kaos nedeniyle gerçekleştirilemeyen Türkiye’nin en köklü sinema şenliği 61. Uluslararası Altın Portakal Film Festivali tüm coşkusuyla devam ediyor. Büyük ödül törenine saatler kala Festivalin sanat direktörü Deniz Yavuz, içtenlikle sorularımızı yanıtladı. Geçtiğimiz yıl yaşananların ardından, festivalin küsülmeyecek kadar büyük bir hazine olduğunu ve ufak tefek yaraların sarılabileceğini söyledi.

Altın Portakal Sanat Direktörü Deniz Yavuz: Bakanlık desteğinin olmaması festivalin üzerindeki tahakkümü ortadan kaldırdı!

FESTİVALLERİN GÖREVİ SADECE FİLM GÖSTERMEK DEĞİL

Festival biletlerinin satışa çıkar çıkmaz tükendiğini ve Antalya halkının festivaline sahip çıktığını söyleyen Yavuz, "Bu zaten şehrin geleneği ama biz önümüzdeki yıllarda kapasiteyi nasıl arttırabileceğimizi de düşüneceğiz. Festivallerin görevi sadece film göstermek değil bir kültür mirasını devam ettirmek." dedi.

Ulusal Yarışma jüri başkanı Ferzan Özpetek'in festivale kazandırdığı "festival nişanı" yeniliğinin çok yakıştığını söyleyen Yavuz, festivalin önümüzdeki yıllarda yeniliklere gebe olduğunun da sinyalini verdi. Yavuz, "Ülke bir seçim sürecinden çıktı ve çok hızlı bir hazırlık sürecine girdik. Bu yıl bu kadar verimli olabildik önümüzdeki senelerde daha çok yenilik getireceğiz, diye konuştu. Geçen sene festival yapılamamasına rağmen bu sene 61 dedik çünkü 60 orada duruyor ve hala nasıl telafi edeceğimizi düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

BAKANLIK DESTEĞİ OLMAMASI FESTİVALİ DAHA ÖZGÜR KILDI

Festivalin bu sene neden bakanlık desteği almadığı sorusuna ise, "Bu sene klasik bakanlık desteği yok. Antalya Büyük Şehir Belediyesi'nin böyle bir talebi olmadı. Geçen yıl yaşananlar biraz da bu kaostan, kargaşadan ortaya çıkan tahakkümler sebebiyle olmuştu. Dolasıyla bu yıl festivali daha özgür kılmak için yalnızca sinema dünyasının desteğiyle yapmak istedik." yanıtını verdi.

SİYAD JÜRİSİ YOK AMA YAZARLARI BURADA!

Geçen yıl yaşanan durumdan dolayı Sinema Yazarları Derneği'nin (SİYAD) çekilmesi sorusuna ise, "Bu daimi bir çekilme kararı değil, bu sene bekleyip gözlemlemek istediler. Ancak 30'a yakın SİYAD üyesini burada ağırlıyoruz." dedi.

ÖDÜL GECESİNDE SÜRPRİZLERE HAZIR OLUN!

Ödül törenini için de sürpriz bir kapanış grubunun sahne alacağını söyleyen Yavuz," Gecenin sunuculuğunu duayen bir isim olan Şebnem Dönmez alacak. Ödül gecemizin en büyük starı tabi ki ödüllerimiz olacak." diye konuştu.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin