90’lı Yılların Sevilen Pop Müzik Sanatçısı Ufuk Bigay, Uluslararası Red Dot Tasarım Ödülü'nü kazandı

Türk pop müziğinin sevilen isimlerinden Ufuk Bigay, tasarım dünyasında da adını duyurarak büyük bir başarıya imza attı. Bigay, kendi tasarladığı yenilikçi mobil stüdyo ile Uluslararası Red Dot Tasarım Ödülleri’nde "Best Audio Product" dalındaki ödülün sahibi oldu. 2024 Red Dot Tasarım Ödülleri, geçtiğimiz günlerde Almanya’nın Essen kentinde  düzenlenen muhteşem bir gala gecesi ile duyuruldu.

Google Haberlere Abone ol
90’lı Yılların Sevilen Pop Müzik Sanatçısı Ufuk Bigay, Uluslararası Red Dot Tasarım Ödülü'nü kazandı


Ufuk Bigay'ın tasarladığı mobil stüdyo, herhangi bir mekanda ses kayıtlarını bir stüdyo kalitesinde alınmasını sağlayarak,  ses sanatçılarına, radyo yayıncılarına, podcasterlara diledikleri her yerde kayıt yapma imkanı sunan yenilikçi bir çözüm olarak yarışmada öne çıktı. Mobil stüdyo, kompakt yapısı ile müzikseverler ve profesyoneller tarafından büyük beğeni topladı.

90’lı Yılların Sevilen Pop Müzik Sanatçısı Ufuk Bigay, Uluslararası Red Dot Tasarım Ödülü'nü kazandı

‘Best Audio Product’ dalında Bose, Sony ve Senheiser gibi dev firmalar ile yarışıp birincilik ödülünü kazanan Ufuk Bigay, hayata geçirdiği projenin yenilikçiliği ve kalitesini de bir kez daha kanıtlamış oldu. Yarışma boyunca projeyi inceleyen uzmanlar, Bigay'ın mobil stüdyosunun müzik ve tasarım dünyasında çığır açacağına inandıklarını belirtti.

Ufuk Bigay, 1990'lı yıllardan 2000'li yılların başına müzik sahnesinde yer alıp, hit şarkılarıyla geniş kitlelere ulaştıktan sonra sahne kariyerine ara verdi ve yaratıcılığını farklı alanlarda göstermeye devam etti. Bigay, mobil stüdyo tasarımı ile tasarım dünyasında da dikkatleri üzerine çekti.

Sadece tasarım dünyasında değil, aynı zamanda seslendirme ve müzik alanlarında da aktif bir şekilde çalışmakta olan Bigay, bir süredir dijital platformlara hizmet veren stüdyolarını yönetmenin yanı sıra son 15 yıldır National Geographic’in resmi tanıtım sesi olarak görev yapmakta. Haftanın belirli günlerinde tasarım atölyesi çalışmaları yürüten Bigay, aynı zamanda Disney filmlerinde seslendirme yapmaya ve şarkı söylemeye devam etmekte.

Ufuk Bigay, Red Dot Tasarım Ödülü'nü kazanmanın gururunu şu sözlerle dile getirdi: "Müzik kariyerim boyunca hep yenilikçi olmayı ve sınırları zorlamayı hedefledim. Tasarım dünyasında da aynı prensipleri benimsedim. Red Dot gibi prestijli bir ödüle layık görülmek, benim için büyük bir onur."

90’lı Yılların Sevilen Pop Müzik Sanatçısı Ufuk Bigay, Uluslararası Red Dot Tasarım Ödülü'nü kazandı - Resim : 2

Red Dot Tasarım Ödülü nedir?

**Red Dot Tasarım Ödülü**, dünya çapında en prestijli tasarım ödüllerinden biridir. 1955 yılından bu yana verilen bu ödül, sadece en yenilikçi ve kaliteli tasarımları ödüllendirir. Ürün tasarımı, iletişim tasarımı ve tasarım konsepti olmak üzere üç ana kategoride verilen ödüller, tasarım dünyasında büyük bir saygınlık ve tanınma getirir. Red Dot ödüllü tasarımlar, Red Dot Tasarım Müzesi'nde sergilenir ve Red Dot Tasarım Yıllığı'nda yer alır.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Etiketler tasarım ödül 90'lar
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin