61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali Ulusal Yarışma Ödülleri... En İyi Kadın Oyuncu Ödülünü alan Nur Sürer: Çocuklardan, kadınlardan ve hayvanlardan elinizi çekin

Heyecanla beklenen 61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali Ulusal Yarışma Ödülleri sahiplerini buldu. En İyi Kadın Oyuncu Ödülünü alan Nur Sürer'in açıklaması festivale damga vurdu.

61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali Ulusal Yarışma Ödülleri... En İyi Kadın Oyuncu Ödülünü alan Nur Sürer: Çocuklardan, kadınlardan ve hayvanlardan elinizi çekin

Uluslararası Antalya 61. Altın Portakal Film Festivali oyunculuk kariyerleri ile uzun zamandır tanıdığımız iki isimle öne çıkan, Taner Ölmez'in solisti olduğu ve Serkan Keskin'in bas gitarını konuşturduğu Barabar grubunun konseri ile başladı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Muhittin Böcek, "Kültür sanat onur bir yaşamın hakkıdır. Çalıştayda alınan karara göre, festivalimizde gösterilen tüm filmlerin telif haklarını ödeyeceğiz,  Önümüzdeki yıl festivali de 7/16 Kasım 2025'te düzenleyeceğiz" dedi.

"SİZİN CESARETİNİZLE KÖTÜLÜĞÜ YIKACAĞIZ"

Böcek "Kadın ve çocuklarımızın istismara uğramadığı, hayvanlarımızın eziyet çekmediği bir Türkiye diliyor, yeter diyoruz. Sinemacılar umudunuzu kaybetmeyin. Sizin cesaretinizle kötülüğü yıkacağız" ifadelerine de yer verdi.

EN İYİ FİLM: MUKADDERAT

Ferzan Özpetek de "İlk Antalya'ya geldiğimde maço bir ekip var bana buradan ödül çıkmaz demiştim. Hamam ile En İyi Film ve En İyi Yönetmen ödülü almıştım. İnanmamıştım. Çok önemlidir benim için Altın Portakal benim için. Binlerce kadın öldürüldü. Kültürel değişime ihtiyacımız var. Sorumluluğu üzerimize almalıyız. Bütün kararlarımızı oybirliğiyle aldık" dedi.

Festivalde en iyi film "Mukadderat" seçildi.

SÜRER: ÇEKİN ELLERİNİZİ

En İyi Kadın Oyuncu ödülünü alan Nur Sürer "Çocuklardan, kadınlardan ve hayvanlardan elinizi çekin" ifadelerini kullandı. 

İŞTE ÖDÜL ALAN YAPIMLAR

61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali Ulusal Yarışma Ödülleri sahiplerini buldu.

Cahide Sonku Ödülü

Gülizar - Yağmur Ergül (Kostüm Tasarımcısı)

Ulusal Uzun Metah Film Yarismasi Senaryo Ödülü

Evcilik / Ümit Ünal

En İyi Müzik Ödülü / Balinanın Bilgisi
(Serkan Polat; Özgür Alper, Pınar Bayrak)

En İyi Kurgu Ödülü
Fidan (Melike Kasaplar)

En İyi Sanat Yönetmeni
Gülizar (Meral Aktan)

En İyi Yardımcı Kadın Ödülü
Ayça Bingöl / Fidan

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu
Osman Sonant / Mukadderat

En İyi Kadın Oyuncu
Nur Sürer / Mukadderat
Binnur Kaya / Ayşe

En İyi Erkek Oyuncu
Nejat İşler (Mukadderat)

En İyi Görüntü Yönetmeni
Balinanın Bilgisi (Murat Has)

Film Yön Ödülü
Tomris Giritlioğlu adına verdiler
Ayşe / Necmi Sancak

Behlül Dal İlk Film Ödülü
Necmi Sancak (Ayşe)

Avni Tolunay Özel Ödülü
Belkıs Bayrak (Gülizar)

En İyi Yönetmen
Necmi Sancak (Ayşe)

En İyi Film
Mukadderat

Kaynak: Medyatava Özel
Etiketler antalya festival ödül
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin